Trei incendii provocate de coșuri de fum neizolate corespunzător în bucătării cde vară la Câmpulung Moldovenesc, Stulpicani și Mănăstirea Humorului

Trei incendii s-au produs în decurs de mai puțin de 24 de ore în județul Suceava din cauza coșurilor de fum amplasate necorespunzător față de elementele combustibile ale locuințelor. Toate cele trei incendii, din Câmpulung Moldovenesc, Stulpicani și Mănăstirea Humorului au pornit de la coșurile de fum ale construcțiilor denumite generic ”bucătării de vară” care însă sunt folosite de obicei, din rațiuni economice,ca locuințe de iarnă în gospodării.

Un coș de fum neprotejat corespunzător a provocat incendierea unei bucătării de vară și a unor anexe gospodărești la Câmpulung Moldovenesc

Astfel, Pompierii militari ai Detașamentului Câmpulung Moldovenesc au intervenit la primele ore ale zilei de 1 decembrie, înainte de ora 3.00, cu două autospeciale și o ambulanță SMURD pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o gospodărie din municipiul Câmpulung Moldovenesc.
La sosirea echipajelor, ardea un corp de anexe gospodărești, format din bucătărie de vară, magazie de lemne și magazie de materiale, cu pericol de propagare la casa de locuit și la proprietățile învecinate.
Incendiul a fost lichidat la ora 5:53.
Au ars: acoperișul bucătăriei de vară pe 24 mp, magazia de lemne pe 20 mp și magazia de materiale pe 12 mp. Au mai ars circa 2 metri cubi lemn de foc, obiecte de mobilier și alte bunuri. S-au degradat pereții bucătăriei de vară, învelitoarea din tablă a corpului de anexe, obiecte de mobilier, materiale textile, parchet laminat, aparatură electrocasnică și altele.

Foc pornit de la coșul unei bucătării de vară la Stulpicani

În seara zilei de 1 decembrie, pe la ora 11.00, Pompierii militari ai Gărzii de Intervenție Gura Humorului, împreună cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Stulpicani, au intervenit cu trei autospeciale și o ambulanță SMURD pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o gospodărie din comuna Stulpicani.
La sosirea echipajelor, ardea acoperișul unei bucătării de vară, cu pericol de propagare la casa de locuit și la anexele învecinate.
Incendiul a fost lichidat la ora 0:45.
A ars acoperișul bucătăriei de vară, pe 82 mp, și s-au degradat pereții interiori și exteriori, aparatură electrocasnică, elemente de mobilier și altele.

Bucătărie de vară distrusă de foc la Mănăstirea Humorului

Imediat după ora 2.00 a zilei de astăzi, 2 decembrie, Pompierii militari ai Gărzii de Intervenție Gura Humorului au intervenit cu trei autospeciale și o ambulanță SMURD pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o gospodărie din comuna Mănăstirea Humorului.
La sosirea echipajelor, flăcările se manifestau la acoperișul bucătăriei de vară, cu pericol de propagare la casa de locuit și la anexele gospodărești.
Incendiul a fost lichidat la ora 4:00.
Au ars: acoperișul bucătăriei de vară, pe 30 mp, aparatură electrocasnică, elemente de mobilier și altele. S-au degradat pereții și tavanul construcției.
Cauza probabilă de izbucnire a incendiilor a fost, în toate cele trei cazuri, efectul termic generat de coșul de fum amplasat necorespunzător față de materialele combustibile.
Din fericire, la nici un incendiu nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat casele de locuit și anexele gospodărești.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *