Actualitate

Trei indivizi din Frasin, arestați pentru furturi de catalizatoare auto, la Pojorâta și împrejurimi

Polițiștii Secției 11 Poliție Rurală Pojorâta au declanșat urmărirea penală într-un dosar penal privind furturi de catalizatoare auto, înregistrat pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc, propunându-se trimiterea în judecată a cinci inculpați – din care trei aflați în arest preventiv, unul sub măsura preventivă a controlului judiciar și unul în stare de libertate.

În  perioada 03.05.2023 – 01.08.2023 au fost efectuate cercetări în cauză și a fost documentată activitatea infracțională a unei grupări care a comis infracțiuni atât pe raza comunei Pojorâta cât și pe raza altor localități din județul Suceava.

Astfel, s-a stabilit faptul că în perioada de referință, inculpații, respectiv 4 adulți și un minor,  toți din orașul Frasin, au acționat câte doi sau trei în interconexiune infracțională și au sustras catalizatoare sau componente auto, precum și diferite cantități de carburant, de la autovehicule de pe raza comunelor Pojorâta, Iacobeni, Dorna Arini dar și a orașului Broșteni.

La dosarul penal gestionat la nivelul Secției 11 Poliție Rurală Pojorâta au fost reunite și patru dosare penale cu autor necunoscut aflate în supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei și o cauză cu autori cunoscuți aflată în lucru la Parchetul de pe lângă Judecătoria C-lung Moldovenesc.

Pe parcursul documentării activității infracționale s-a reușit realizarea unei constatări în flagrant a furtului unei cantități de cca. 110 litri de motorină, ca urmare a colaborării dintre lucrătorii Poliției Orașului Gura Humorului, ai Secției 11 Poliție Rurală Pojorâta și ai Poliției Municipiului C-lung Moldovenesc, prejudiciul fiind recuperat integral.

Ca urmare a administrării probatoriului în cauză, Judecătoria C-lung Moldovenesc a autorizat și emis 5 mandate de percheziție domiciliară care au fost puse în aplicare de către polițiștii Secției 11 Poliție Rurală Pojorâta cu sprijinul polițiștilor de la Poliția Municipiului C-lung Moldovenesc, Poliția Orașului Gura Humorului, a două grupe de luptători specializați din cadrul SAS și a unor cadre ale Inspectoratului Județean de Jandarmi Suceava – Detașamentul 7 Jandarmi C-lung Moldovenesc.

Cu ocazia perchezițiilor domiciliare au fost adunate noi probe și mijloace de probă, fiind ridicate în vederea indisponibilizării 3 autoturisme utilizate la comiterea infracțiunilor, telefoane mobile, cartele SIM, articole de îmbrăcăminte, diferite scule folosite în activitatea infracțională.

Urmare a probatoriului administrat în cauză, Judecătoria Câmpulung Moldovenesc a emis trei mandate de arestare preventivă pentru 30 zile privind pe a trei inculpați și măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 zile pentru un al patrulea bărbat.

 

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *