Trei migranți din Africa (Coasta de Fileș și Guineea), prinși la graniță de polițiștii de frontieră români, la Brodina. Au fost predați grănicerilor ucraineni

Polițiștii de frontieră suceveni au depistat și reținut doi cetățeni din Guineea şi unul din Coasta de Fildeş, care au încercat să intre ilegal în România din Ucraina. În ziua de 27 iunie a.c., la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina în jurul orei 11.40, un echipaj al poliției de frontieră a depistat şi reţinut la aproximativ 500 de metri de frontieră, pe direcţia localităţii Falcău, trei cetățeni străini, de sex masculin, care  nu vorbeau limba română și nu își justificau prezența în zonă.

Din primele verificări a rezultat faptul că aceștia au trecut ilegal frontiera din Ucraina în România prin zona de responsabilitate a Sectorului PF Brodina.

Bărbații au fost conduşi la sediul sectorului, unde în urma verificărilor s-a stabilit că au vârste cuprinse între 18 ani şi 28 de ani, doi provenind  din Guineea şi unul din Coasta de Fildeş, de pe coasta de est a Africii ecuatoriale.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar conform procedurilor legale, cei trei cetățeni străini au fost predați, în data de 29.06.2019, autorităților de frontieră ucrainene, în baza acordului de readmisie.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *