Trei transporturi ilegale de lemn depistate de polițiști la Cornu Luncii, Moara și Sadova. În total, 8,5 metri cubi de cherestea și 2,9 metri cubi lemn de foc

La 30.03.2021, în cadrul Planului de Acţiune “Scutul Pădurii”, polițiști din cadrul I.P.J. Suceava – Serviciul de Ordine Publică – Biroul Combaterea Delictelor Silvice, au efectuat activități de control pe raza judeţului Suceava pe linia respectării prevederilor legale privind transportul materialelor lemnoase ocazie cu care au constatat următoarele:

La ora 03.45, în localitatea Cornu Luncii, a fost identificată în trafic autoutilitara condusă de un bărbat din comuna Slatina care transporta material lemnos, cherestea de esenţă rășinoase.

Întrucât conducătorul auto nu a putut prezenta documentele de provenienţă şi transport pentru materialul lemnos, poliţiştii au cerut sprijinul specialiştilor silvici, care, în urma inventarierii au stabilit faptul că, bărbatul din comuna Slatina transporta cantitatea de 4,92 mc cherestea de esenţă rășinoase.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor din Legea 171/2010, iar cantitatea de 4,92 mc cherestea de esenţă rășinoase a fost confiscată şi  predată în custodie Ocolului Silvic Mălini.

La ora 10.30, în comuna Moara, a fost identificată în trafic autoutilitara condusă de un bărbat din oraşul Frasin, care transporta material lemnos, cherestea de esenţă răşinoase.

Întrucât conducătorul auto nu a putut prezenta documentele de provenienţă şi transport pentru materialul lemnos, poliţiştii au cerut sprijinul specialiştilor silvici, care, în urma inventarierii au stabilit faptul că, bărbatul din comuna Slatina transporta cantitatea de 3,41 mc cherestea de esenţă rășinoase.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor din Legea 171/2010, iar cantitatea de 3,41 mc cherestea de esenţă rășinoase a fost confiscată şi  predată în custodie Ocolului Silvic Pătrăuți.

La 31.03.2021, ora 11.30, o patrulă din cadrul Secţiei 11 Poliţie Rurală Pojorâta a oprit pentru control DN 17 A din comuna Sadova autoutilitara condusă de un bărbat din municipiul Câmpulung Moldovenesc, care transporta material lemnos.

Având în vedere faptul că, conducătorul auto nu a putut prezenta documentele de provenienţă şi transport pentru materialul lemnos, poliţiştii au cerut sprijinul specialiştilor silvici, care, în urma inventarierii au stabilit faptul că, bărbatul transporta cantitatea de 2,90 mc lemn foc.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional conform Legii nr.171/2010, iar materialul lemnos a fost confiscat şi predat în custodie Ocolului Silvic Pojorâta.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *