Mopan Suceava
Actualitate

Trei transporturi ilegale de material lemnos identificate și confiscate de polițiști la Sucevița, Hănțești și Vicovu de Sus

La data de 17.02.2024, ora 12.20, patrula de siguranță publică din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Marginea, desfășurând activități în cadrul acțiunii dispuse pe linia prevenirii şi combaterii delictelor silvice, a oprit pentru control pe DN 17A raza comunei Sucevița, autoutilitara condusă de către un bărbat din comuna Horodnic de Sus, care a prezentat pentru control documentele personale și cele ale autoutilitarei.

Cu ocazia controlului asupra autoutilitarei, s-a constatat că șoferul transporta materiale lemnoase, respectiv lemn de foc specia rășinoase și a declarat faptul că nu deține aviz de însoțire.

S-au efectuat verificări în aplicația SUMAL CONTROL, rezultând că pentru autoutilitara în cauză nu a fost emis aviz de însoțire al materialelor lemnoase la data de 17.02.2024, fapt pentru care i s-a solicitat conducătorului auto să se deplaseze la Ocolul Silvic Marginea, unde personalul silvic a procedat la inventarierea încărcăturii de materiale lemnoase.

S-a constatat că în autoutilitara se afla cantitatea de 3,44 mc lemn de foc specia rășinoase – molid.

Șoferul a fost sancționat contravențional lemnul, în valoare de 529 lei a fost confiscat și predat în custodie Ocolului Silvic Marginea.

 

La data de  17.02.2024, ora 13:40, în timp ce polițiștii din cadrul Secției 8 Poliție Rurală Adâncata desfășurau activități pentru identificarea transporturilor ilegale de material lemnos, au oprit pe strada Cimitirului de pe raza satului Berești, comuna Hănțești, o autoutilitară condusă de către un bărbat din comuna Sucevița.

Șoferul a precizat verbal că deține documentele legale de proveniență și transport, prezentând avizul de însoțire pentru cantitatea de 2.5  mc lemn foc.

Întrucât existau dubii cu privire la cantitatea de lemn transportată, acesta a fost condus la sediul Ocolului Silvic Adâncata unde  lucrătorii silvici au procedat la inventarierea masei lemnoase, ocazie cu care s-a constatat că șoferul transporta cantitatea de 4,515 lemn foc, cu 2,.015 mc în plus față de cantitatea înscrisă în aviz. Șoferul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 2.000 lei, dispunându-se în același timp confiscarea cantității de 2,015 mc lemn foc stejar, transportată în plus, în valoare de 481 lei.

Totodată, șoferul a fost sancționat contravențional conform OUG 195/2002.

 

La data de 17.02.2024, în jurul orei 17:15, echipajul din cadrul Poliției orașului Vicovu de Sus, în timp ce se afla în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a identificat și oprit pentru control, pe strada Calea Bucovinei din localitate, autoutilitara condusă de către un bărbat din orașul Vicovu de Sus,

S-a procedat la verificarea în aplicația SUMAL 2.0, iar în urma interogării, a rezultat faptul că șoferul nu deține aviz de însoțire pentru cantitatea de material lemnos transportată.

Conducătorul autoutilitarei a fost condus la Ocolul Silvic Putna, unde organele silvice au procedat la inventarierea materialului lemnos, stabilind că șoferul a transportat cu autoutilitara cantitatea de 1 mc lemn foc fag.

Lemnul, în valoare de 265 lei, a fost confiscat fiind predat în custodia Ocolului Silvic Putna.

Față de conducătorul auto s-a dispus măsura sancționării contravenționale.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *