Trenul de Putna, atacat iarăși cu pietre, la Vicov

Cui nu-i place că este tren de la Suceava până la Putna, două curse perechi în fiecare zi, iar de la începutul anului viitor, trei asemenea perechi de trenuri?
Un tânăr din Putna, care s-a implicat temeinic pe parcursul celei de-a doua jumătăți a acestui an pentru a promova și felicita inițiativa CFR Călători de a relua, după șase ani, cursele de călători pe ruta feroviară Suceava – Putna a transmis consternat, pe o rețea de socializare, acest mesaj:

”Ieri seară, din nefericire, am fost martor la un eveniment care m-a lăsat cu gura căscată. O anume persoană, care nu are cei șapte ani de acasă, s-a gândit ca ar fi amuzant să arunce o piatră în Automotorul Desiro care venea de la Suceava spre Putna.
Eu fiind în tren, la 15 secunde de la plecarea din Vicovu de Jos Haltă, am auzit o lovitură, gândindu-mă că a fost o creangă în gabarit și a atins-o trenul. Dar nu a fost așa. Persoana respectivă a aruncat cu o piatră destul de mare, în unul dintre geamurile laterale ale trenului, făcând o gaură care a fost continuată de fisurarea geamului.
NU MAI SPARGEȚI GEAMURILE TRENURILOR PENTRU CĂ NU SUNT ALE VOASTRE !
Cum ar fi să vă spargă cineva geamurile la casă? V-ar plăcea? Eu cred că nu.
Și prin acest mesaj, vă rog, lăsați trenul în pace să-și facă treaba cum o făcea acum 100 de ani, trenul nu v-a deranjat cu nimic, dimpotrivă, vă oferă posibilitatea de a ajunge din punctul A în punctul Z !”
Cu precizarea că acest mesaj a fost doar minim editat, autorul este un tânăr de 21 de ani care locuind în Putna, se bucură de faptul că după șase ani de întrerupere, s-a repus în circulație trenul de la Suceava către Putna.
În ceea ce ne privește, mesajul acestui om este al doilea în decurs de nici patru luni, ce vizează atacuri cu pietre asupra trenului Suceava – Putna.
Că pietrele sunt aruncate spre tren la Putna, la Vicov, la Gălănești, la Rădăuți, la Dornești, la Milișăuți, la Dărmănești ori la Suceava, structurile abilitate trebuie să clarifice odată pentru totdeauna acest subiect sensibil, să fie identificați autorii și cel mai important, cei care i-au determinat pe aceștia să se răzbune în acest fel pe trenul nou spre Putna și mai ales pe pasagerii care au ales acest mijloc de transport, care pot să aibă de suferit fizic, de pe urma unor astfel de acțiuni inconștiente.

Please follow and like us:

2 comentarii la „Trenul de Putna, atacat iarăși cu pietre, la Vicov

 • 7 noiembrie 2018 la 2:48
  Permalink

  o camera video in fata trenului una in spatele trenului cu unghi mare pe 2 saptamani. Apoi dosar penal.

  Răspunde
  • 11 noiembrie 2018 la 16:32
   Permalink

   Politia îmbracata civil si înarmata sa faca cateva zile de paza ascunsa si cei prinsi sa fie aspru pedepsiti!

   Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *