Mopan Suceava
Actualitate

Trenul de Putna, cu sute de pelerini veniți la Hramul Mănăstirii, nu a avut niciun minut întârziere. Călătorii au primit pachete cu sarmale și cozonac de la ceferiștii rădăuțeni

Așa cum Regionala CFR Călători Iași a promis, astăzi 15 august 2023, la ora 9.38, în stația Putna a ajuns trenul pornit de la Suceava cu două ore înainte, cu pelerini veniți să participe la marea sărbătoare a Adormirii Maicii Domnului, hramul Mânăstirii Putna. Trenul a fost compus astăzi din două garnituri tip Săgeata Albastră, și a adus la Putna sute de credincioși, mulți dintre aceștia îmbrăcați în haine naționale.

De remarcat inițiativa Stației CFR Rădăuți, condusă de Mariana Andronic, a cărei reprezentanți, odată trenul ajuns în gara rădăuțeană, au urcat și ei și au oferit tuturor călătorilor pachete conținând sarmale, pâine, cozonac și apă, un gest foarte apreciat de aceștia.

În Gara Putna, trenul a fost întâmpinat de ceferistul de nădejde, revizor Alexandru Mandici dar și de localnici doritori să revadă cochetele Săgeți Albastre cu care a reînceput, în urmă cu cinci ani, povestea trenului de Putna, mai ales că una dintre acestea a devenit emblematică, fiind decorată cu bannere care au marcat acel frumos eveniment.

În gară la Putna, echipa de ceferiști care au însoțit trenul, cu mecanicii de locomotivă și cu  șeful de tren, au socializat cu călătorii și cu cei veniți pe peron, s-au fotografiat împreună și s-au bucurat de buna primire.

”Astăzi 15 august, Regionala CFR Călători Iași a decis să pună în circulație aceste două automotoare, cuplate, pentru ruta Suceava – Putna. Sperăm ca măcar unul să rămână. Salariații Stației Rădăuți au împărțit mici pachete, cu ocazia împlinirii a cinci ani de când secția s-a redeschis  și, implicit, rutele de călători pe traseul Suceava Putna au revenit. Dar și cu prilejul marii sărbători a Adormirii  Maicii Domnului, zi de Hram la Mănăstirea Putna. Ne bucurăm că am fost primiți cu multă căldură de călători care s-au bucurat pentru micul dar al nostru, am văzut zâmbetele de pe fețele lor  care ne-au încredințat că trenul Suceava – Putna va avea un frumos viitor.” A declarat Mariana Andronic, șeful Stației CFR Rădăuți.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *