Trenul de Putna, murdărit cu vopsea de vandali, va circula mânjit până joi, anunță Directorul CFR Călători Iași, Constantin Axinia. Ancheta se mișcă, conform procedurilor

Directorul CFR Călători Iași,  Constantin Axinia, s-a declarat oripilat de ceea ce s-a petrecut în noaptea de sâmbătă spre duminică, în stația CFR din Putna, unde automotorul care face traseul Suceava – Putna și retur a fost garat peste noapte iar pe exterior a fost murdărit cu vopsea albastră de indivizi încă neidentificați.

 ”Cercetarea o va face poliția de la transporturi feroviare iar reparațiile le vom face noi la Depoul Iași. Până joi, trenul va circula în aceste condiții. Va fi înlocuit joi seară cu un alt Desiro iar cel care a fost vandalizat va fi adus la Iași pentru a fi curățat. Îl vom retrage de joi și vom pune în locul său o altă granitură”, a declarat telefonic directorul Regionalei CFR Iași, Constantin Axinia.

El a mai arătat că este o responsabilitate obligatorie a celor de la CFR Infrastuctură de a instala camere de luat vederi în zona gărilor. Dacă aceste camere au fost instalate în stația de la Putna, unde s-a produs actul de vandalism, autorii vor fi repede identificați și trași la răspundere.

A fost o  inițiativă plină de entuziasm de anul trecut – repunerea în circulație a trenurilor pe traseul Dornești – Putna, care a avut ca rezultat introducerea de către CFR Călători a mai multor curse pe linia Suceava – Putna, după șase ani de întrerupere, folosindu-se un automotor Desiro, tip ”Săgeata albastră. Acesta a fost decorat la exterior cu imagini ale Mănăstirii Putna, un portret al lui  Ștefan cel Mare și alte imagini legate de Anul Centenar – 100 de ani de la Unirea Bucovinei cu Țara.

Desiro s-a mai defectat, a mai fost înlocuit în mici perioade cu motoare Malaxa, s-a mai aruncat și cu pietre în trenul de Putna. Dar s-a mers mai departe. Ruta de călători pe traseul Suceava – Putna și înapoi a trebuit să reziste tuturor acestor provocări, încă de atunci când a devenit funcțională.

Au fost deschideri oficiale în sala mare a Gării Burdujeni din Suceava, cu șefi ai Regionalei CFR, oficialități locale, spectatori interesați, la jumătatea lunii august a anului trecut. Este inacceptabil ca niște huligani să facă jocul în această afacere de interes public – trenul de Putna. Când vor fi prinși, vor trebui să spună ce i-a mânat pe ei în luptă: teribilismul, prostia pură, o recompensă. Și aceasta din urmă, trebuie să se afle de la cine ar fi urmat să o primească.

O recomandare pentru investigatori: câte tuburi de spray cu vopsea albastră de aceeași calitate și cantitate ca și cea cu care s-a mânjit trenul de Putna s-au cumpărat prin zona Vicov – Putna, de la magazinele de profil și de către cine?

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *