Mopan Suceava
Actualitate

Trenul de Putna s-a lovit de un TIR cu cherestea în față la EGGER – SCHWEIGHOFER. 80 de călători panicați, șoferul TIR-ului nu a pățit nimic

Un eveniment nefericit s-a produs în această dimineață, în jurul orei 10.00, la Dornești.  Automotorul Suceava – Putna a intrat în plin într-un TIR încărcat cu cherestea care nu s-a asigurat la trecerea la nivel peste calea ferată, din zona fabricilor de prelucrare a lemnului EGGER  și SCHWEIGHOFER.

A fost un mare noroc faptul că trenul, de fapt un automotor Malaxa vechi de aproape un secol nu circula cu viteză mare.  În tren erau aproximativ 80 de pasageri, mulți localnici dar și turiști precum și 9 elevi ai unui liceu din Suceava, plecați împreună cu profesoara lor într-o excursie organizată,  la Putna.

Patru călători din tren, răniți ușor, au fost asistate medical de echipajele SMURD și SAJ, fiind transportate la spital pentru investigații suplimentare. Conducătorul TIR-ului care a provocat evenimentul feroviar nu a fost rănit.

”Aventura” din această dimineață a trenului de Putna a pornit de la început sub semnul ghinionului pentru călătorii din gara Suceava  – Burdujeni. Mai întâi, s-a pleca cu o întârziere de câteva zeci de minute pentru că vechea garnitură nu mai funcționa și a trebuit înlocuită cu totdeauna la datorie  centenarul automotor Malaxa. Între Dornești și Rădăuți s-a produs incidentul. La ora la care publicăm textul, încă nu era clar cum vor ajunge la destinație călătorii, fie aceștia turiști, localnici ori elevi  în excursie de la un colegiu sucevean.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *