Mopan Suceava
ActualitateCultural

Trofeul Festivalului Internațional ”Ciprian Porumbescu”, ediția 2023: CVARTETUL PROMUSICA ACADEMICA – Iași. ”Ne pregătim pentru ediția de anul viitor”, anunță Niculai Barbă, vicepreședintele Consiliului Județean Suceava

Ediția 2023 a Festivalului Internațional ”Ciprian Porumbescu” a ajuns la final, joi seară, în Sala mare a Casei de Cultură din Suceava desfășurându-se Gala Laureaților, urmată de un concert extraordinar susținut de tenorul Teodor Ilincăi, soprana Paula Iancic, Daniel Paicu (clarinet), Bogdan Constantin (saxofon) și Orchestra Operei Naționale Române din Iași, dirijor Daniel Jinga.

Sute de spectatori au participat la aceest importat eveniment cultural iar aplauzele lor au încununat finalul Ediției 2023 al Festivalului Internațional „Ciprian Porumbescu”.

”Ne pregătim pentru Ediția 2024. Mulțumim membrilor juriului, personalități de renume mondial. Mulțumim colaboratorilor, partenerilor media și voluntarilor. Mulțumim minunatului public sucevean.

Ne pregătim deja pentru ediția de anul viitor. Pentru început avem în analiză opiniile membrilor juriului, ale concurenților și spectatorilor, inclusiv cele din mediul online cu privire la ce a fost în acest an.

Ediția 2023, desfășurată într-un context cu totul aparte, fiind Anul Ciprian Porumbescu, a fost un real succes și ne dorim să creștem, an de an. Ne-am descurcat foarte bine în condițiile în care susținerea financiară a venit doar din partea Consiliului județean Suceava. În organizarea festivalului, unic în țară, am folosit „rețeta” de succes a celor mai importante festivaluri din lume: juriul format din personalități de renume mondial, premii mari și susținerea publicului.

Festivalul a fost și un bun prilej de promovare a valorilor și talentelor locale” a transmis vicepreședintele Consiliului Județean Suceava, Niculai Barbă.

”În programul festivalului am avut un recital al Cvartetului „Ciprian Porumbescu”, înființat în acest an în cadrul Centrului Cultural „Bucovina”, iar Gala, un eveniment de excepție, a adus pe scenă pe marele tenor Teodor Ilincăi și soprana Paula Iancic, cu Daniel Jinga la pupitrul Orchestrei Operei Naționale Române din Iași. Aici au mai primit ropote de aplauze pentru evoluția lor alți doi suceveni, Daniel Paicu și Bogdan Constantin.

Mulțumiri deosebite publicului sucevean. Ne vedem obligați să venim în viitor și cu alte evenimente de asemenea amploare și rezonanță” a mai spus Niculai Barbă.

 

Festivalul Internațional „Ciprian Porumbescu” s-a desfășurat în perioada 16 – 19 octombrie 2023, la Suceava.

Juriul a fost format din Gabriel Croitoru – prof. univ. dr. la Universitatea Națională de Muzică București, violonist – concertist, prim violonist al „Cvartetului Transilvan”, președintele juriului; Remus Azoiței – profesor de vioară la Royal Academy of Music Londra, prim violonist al

Cvartetului „Ad Libitum”, membru juriu; Șerban Mereuță – director adjunct-artistic al Filarmonicii „Moldova” din Iași, vioara a

II-a a Cvartetului „Ad Libitum”, membru juriu; Doru Albu – prof. univ. dr. Universitatea Națională de Arte „George Enescu” din Iași, membru juriu, clarinet, muzică de cameră; Mircea Neamț – prof. univ. dr. Academia Națională de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj,

membru juriu; Adrian Pop – prof. univ. dr. Academia Națională de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, compozitor, membru juriu;

Viorel Munteanu – prof. univ. dr. Universitatea Națională de Muzică „George Enescu” din Iași, membru juriu.

 

În urma evaluării evoluțiilor artistice ale formațiilor camerale înscrise în cadrul competiției, precum și a lucrărilor înscrise în cadrul secțiunii de compoziție, juriul a stabilit acordarea premiilor:

La Concursul Internațional al Muzicii de Cameră „Ciprian Porumbescu”:

TROFEUL FESTIVALULUI: CVARTETUL PROMUSICA ACADEMICA – Iași;

PREMIUL SPECIAL „CIPRIAN PORUMBESCU”: CVARTETUL VIRTUOSO – Iași;

PREMIUL I: TRIO DYNAMIC – București;

PREMIUL II: CVARTETUL DE COARTE AL U.N.A.G.E. – Iași;

PREMIUL III: TRIO ADAMAV – București;

MENȚIUNE: QUANTUM BRASS – Cluj – Napoca.

La  Concursul Internațional de Compoziție „Ciprian Porumbescu”:

PREMIUL I: CHELĂRESCU ALIN-CONSTANTIN;

PREMIUL III: PINTILIE PAUL-CONSTANTIN.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *