Tronsonul II al rutei alternative Suceava – Botoșani va fi terminat până pe 15 octombrie. Variante provizorii pentru traficul greu și cel ușor, până la construcția viaductului

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a anunțat că până pe data de 15 octombrie vor fi finalizate lucrările la Ruta Alternativă Suceava -Botoșani, tronson II, strada Apeductului.

El a spus că odată cu finalizarea acestor lucrări vor putea fi folosite, până la finalizarea tronsonului nr. III, viaduct peste Calea ferată, două variante provizorii: una pentru autoturisme, de pe strada Mirăuți cu ieșire în DN 29 la Școala generală Plopeni cu trecere peste Calea ferată la nivel (fosta haltă Lisaura), cu o lungime de 7,2 Km din care: 4,7 km drum asfaltat(parțial betonat) și 2,5 km nemodernizat.

A  doua variant, pentru traficul greu, va fi cu trecere pe la gara Văratec și ieșire în DN 29 la Moară la Salcea, cu o lungime de 10,8 Km, din care 6,9 km asfaltat (parțial betonat) și 3,9 km nemodernizat.

Totodată se lucrează la montarea stâlpilor pentru iluminat public care va fi pus în funcțiune la 1 noiembrie.

”Vom balasta împreună cu comuna Salcea drumurile nemodernizate să fie funcționale. În ședința de Consiliu local din această lună vom aproba indicatorii tehnico-economici la Sensul giratoriu intersecție Calea Unirii cu Traian Vuia, pe care dorim să-l finalizăm până la sfârșitul anului.

Sperăm ca până în anul 2024 să terminăm varianta total asfaltată a Rutei Alternative cu ieșire în DN 29 la fosta Avicola Burdujeni, cu finanțare din PNI Anghel Saligny”, a declarat primarul Ion Lungu.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *