Tulburări fără precedent în satul de țigani Mironu, din Valea Moldovei. Furturi și bătăi în familii și prin crâșme, câte trei pe zi, toate reclamate la 112

Săptămâna trecută am prezentat cazul unui adolescent de 16 ani de  etnie romă din cătunul Mironu, comuna Valea Moldovei, care mai întâi a tăiat salteaua părinților, căutând fără succes bani iar a doua zi a dat năvală la rude unde a avut mai mult succes, reușind să pună mâna pe 1000 de lei ascunși sub plapumă, sub privirile îngrozite ale verișoarelor de câțiva anișori.

Aventura acelui adolescent a produs emulație în satul de etnici romi Mironu, afirmație justificată de următoarele trei comunicate de presă oferite de Inspectoratul de Poliție Județean Suceava, vizând acte infracționale comise într-o singură zi în mărunta comunitate etnică Mironu, din comuna Valea Moldovei.

Precum veți vedea, părinții din Mironu au dat în vileag copiii pentru că le-au furat banii, doi tineri de 20 de ani s-au încăierat în crâșmă iar o femeie a ajuns la spital bătută de bărbatul ei în miez de noapte. Prezentăm cazurile așa cum au fost rezumate de lucrătorii IPJ. 

Fenomenul Mironu poate constitui un studiu de caz pentru cei interesați, lupta istorică dintre familiile Plai și Troia, cu aliați vremelnici dintr-o parte ori din alta a dinastiilor țigănești, nu se va opri în următorii ani nici cu renovarea școlii cu wc în curte, nici cu măsuri aspre împotriva comunității care, vedem cu toții, ignoră imperativele minimei civilizații

 

 

 

 

 

La 21.01.2020, ora 17.00, polițiștii Secției 10 P.R. Gura Humorului au fost sesizați telefonic de către M.T., din comuna Valea Moldovei, sat Mironu, despre faptul că la locuința sa a avut loc un furt.

Apelantă se afla la domiciliu și a declarat că în jurul orei 10.00, fiica sa, A.T., de 13 ani, i-a sustras suma de 50 euro dintr-o poșetă aflată în dormitorul locuinței.

M.T.  a declarat că urmează a depune plângere penală împotriva fiicei sale pentru infracțiunea de furt.În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de furt.

 

La 21.01.2020, în jurul orei 22.04, polițiștii Secției 10 Poliție Rurală Gura Humorului au fost sesizați prin 112 de către I.P., de 20 ani, din comuna Valea Moldovei, sat Mironu, despre faptul că a fost agresat de către I.L.Ț., de 19 ani, localnic.

A fost identificat apelantul, I.P., care se afla în stare de ebrietate și care a relatat faptul că în seara zilei de 21.01.2020 a consumat băuturi alcoolice la locuința sa împreună cu I.L.Ț., din aceeași localitate, iar în urma unor discuții în contradictoriu între cei doi a izbucnit un scandal, ocazie cu care cel din urmă l-a lovit cu pumnii în zona corpului pe apelant, însă fără a-i provoca leziuni.

La fața locului nu a fost solicitat un echipaj al ambulanței în vederea acordării de îngrijiri medicale de specialitate, întrucât Plai Iulian nu a dorit acest lucru.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru infracțiunea de ,,lovirea sau alte violențe”.

 

La 21.01.2020, ora 01.32, polițiștii din cadrul Poliției orașului Gura Humorului au fost sesizați cu privire la faptul că o persoană a fost victima unei agresiuni.

A fost identificată M.P., de 25 de ani, localnică, care a relatat faptul că în urma unor discuții în contradictoriu cu soțul ei, C.T.P., de 36 de ani, acesta a lovit-o , provocându-i leziuni minore. 

  1. P. a fost condusă la UPU Gura Humorului fiind diagnosticată cu „traumatism hemitorace drept, afirmativ agresiune”. C.T.P. a fost condus la sediul poliției și sancționat cu amendă conform Legii 61/1991R. Persoanelor în cauză li s-au adus la cunoștință prevederile Legii 217/2004, privind ordinul de protecție. Se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „violență în familie”.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *