Tur de forță al primarului Ion Lungu prin ministere, la început de săptămână. Probleme abordate: fonduri pentru Suceava prin Programul Național de Redresare și Reziliență și Compania Națională de Investiții, subvenții pentru termoficare, autobuzele electrice

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu a anunțat că astăzi,  la sediul Ministerului Dezvoltării Lucrărilor Publice și Administrației, a participat alături de ministrul Cseke Attila

la o discuție pe teme legate de investiții pe fonduri guvernamentale și fonduri europene.

”Am discutat despre modul de alocare a fondurilor din Programul Național de Redresare și Reziliență și a celor gestionate prin Compania Națională de Investiții.

Tot la acest minister am avut întâlniri în urma cărora am deblocat semnarea contractului cu firma Solaris, care a câștigat licitația pentru 15 autobuze electrice. Totodată, am adus la zi plățile pentru cererile de plată la proiectele europene în curs de derulare”, a arătat primarul Ion Lungu într-un mesaj transmis pe pagina sa de facebook.  

Primarul Sucevei s-a întâlnit la Compania Națională de Investiții cu Manuela Irina Pătrăşcoiu, director general al CNI, cu care a discutat despre demararea procedurilor de licitație pentru proiectare și execuție la Sala polivalentă de 5.000 de locuri de la Suceava și pentru baza sportivă tip I, teren de fotbal de dimensiuni UEFA, cu o tribună de 500 locuri, care se va construi în cadrul complexului sportiv din zona Metro.

Tot astăzi, Ion Lungu a participat la ședința Comisiei de Împrumuturi de la Ministerul de Finanțe și a avut discuții legate de acordarea subvențiilor la termoficare în anul 2021, care intră sub incidența ajutorului de stat.

”Prioritatea de grad zero în perioada următoare este legată de pregătirea proiectelor pe fonduri europene în perioada 2021-2027, atât pe Programul Operațional Regional, cât și pe Programul Național de Redresare și Reziliență”, a transmis primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *