Turismul, agricultura și educația teme de interes comun discutate astăzi la întâlnirea dintre Gheorghe Flutur și Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Populare Chineze în România, Excelența Sa doamna Jiang Yu

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur a primit astăzi la Palatul Administrativ vizita Excelenței Sale doamna Jiang Yu, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Populare Chineze în România, care efectuează o vizită oficială în județul Suceava.

La debutul întâlnirii președintele Gheorghe Flutur a prezentat potențial turistic și investițional al județului Suceava. În cadrul discuțiilor au fost formulate o serie de propuneri concrete care să contribuie la dezvoltarea relațiilor dintre județul Suceava și regiuni din China, pe mai multe domenii de interes: turism, agricultură și educației.

În domeniul agriculturii, se are în vedere ca producători din județul Suceava să exporte produse bio în China: produse alimentare din lapte și din fructe de pădure, miere de albine.

Un domeniu deosebit de interesant pentru delegația chineză a fost turismul, capitol la care se dorește creșterea semnificativă a numărului de turiști care să viziteze Bucovina și județul Suceava. Aici se are în vedere punerea în valoare a oportunității pe care o reprezintă existența aeroportului sucevean.

Pe modelul folosit de China pentru a promova Croația ca destinație turistică, județul Suceava va fi vizitat de o delegație cu responsabili în turism, de la agenții de turism și din presă, urmând a se face și un film de promovare pentru atragerea turiștilor chinezi.

După ce a fost subliniată importanța monumentele UNESCO în dezvoltarea turismului în Bucovina, discuția s-a axat pe turismul montan și de agrement, cu aprecieri privind peisajele și pârtiile de schi din județ.

Cu această ocazie, președintele Gheorghe Flutur a fost invitat să participe în luna septembrie în China la Conferința Alianței Internaționale a Turismului Montan.

De asemenea, urmează ca în fiecare an un student sucevean să beneficieze de o bursă pentru a studia în China în domeniul turismului.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *