Turist din Arad, mort înghețat lângă lacul Iezer, din munții Călimani. Acesta plecase pe jos din Șaru Dornei către Stația Meteo Rețitiș. traseu impracticabil pe timp de iarnă

Ieri după amiază, după ora 13.00, Poliția Vatra Dornei a fost sesizată prin 112, despre faptul că lângă cabana de la Staţia Meteo Reţitiş din Masivul Călimani a fost găsită decedată o persoană.

Lucrătorii Serviciului Salvamont Mureş care efectuau activităţi specifice în Masivul Călimani au descoperit la o distanţă de aproximativ 200 m de Staţia Meteo Reţitiş din Masivul Călimani spre lacul Iezer, cadavrul unui bărbat de 34 ani, din comuna Olari, județul Arad.

S-a stabilit că acesta s-a deplasat la data de 14.01.2022, singur, cu un autoturism marca Duster pe raza satului Gura Haitii, comuna Şaru Dornei, pe drumul forestier Haita, acesta a parcat autoturismul şi a continuat deplasarea spre Staţia Meteo Reţitiş pe jos. 

Din verificările efectuate s-a stabilit că bărbatul a pornit singur, pe jos, spre Staţia Reţitiş din Masivul Călimani în cursul zilei de 14.01.2022 pe traseul Gura Haitii – Valea Haitii – Staţia Meteo, traseu impracticabil pe jos pe timp de iarnă. În jurul orei 17.30, persoana în cauză a discutat la telefon cu prietena sa, căreia i-a spus că se află în zona Şaua Negoiu. De la acea oră turistul nu a mai putut fi contactat.

La 15.01.2022, ora 11.00, prietena victimei l-a contactat telefonic pe şeful Serviciului Salvamont Suceava, pe care l-a rugat să se intereseze despre situaţia prietenului său, precum şi dacă a reuşit să ajungă la Staţia Meteo mai sus-menţionată.

În urma căutărilor efectuate de către salvamontiştii din judeţul Mureş, prezenţi la Staţia Meteo, trupul neînsuflețit al bărbatului a fost identificat la o distanţă de circa 200 m spre lacul Iezer, având instalate însemnele cadaverice specifice unei persoane îngheţate, fără a prezenta urme de violenţă.

Având în vedere că accesul până la faţa locului dinspre municipiul Vatra Dornei este foarte greu accesibil pe timp de iarnă, inclusiv cu mijloace motorizate, condiţiile meteo extreme, precum şi riscul punerii în primejdie şi a altor persoane, împreună cu procurorul de serviciu şi cu reprezentanţii salvamont Mureş s-a stabilit ca persoana decedată să fie transportată de către salvamontişti în judeţul Harghita la morga Spitalului Municipal Topliţa, traseul fiind mai facil prin acel loc. În acest sens s-a luat legătura cu polițiștii din cadrul Poliţiei municipiului Topliţa în vederea examinării cadavrului persoanei decedate, precum şi desfăşurarea altor activităţi procedurale.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.