Turiști campați cu mașinile pe pajiștea alpină de la poalele Rarăului, amendați de jandarmii montani

Duminică, 21 noiembrie, jandarmii montani din Câmpulung Moldovenescau stricat distracția unor turiști veniți cu mașinile la munte și care și-au amplasat tabăra auto pe o  pajiște alpină din apropierea Vârfului Rarău.  

Jandarmii au identificat și legitimat conducătorii autovehiculelor, punându-le în vedere faptul că circulația cu autoturisme, ATV-uri, motociclete etc. este interzisă pe pajiștile permanente, lucru atestat și de prezența în zonă a unui panou inscripționat cu regulile de acces.

Dat fiind faptul că persoanele în cauză erau din zonă și aveau cunoștință despre aceste aspecte, jandarmii au aplicat două avertismente scrise și două amenzi în valoare totală de 1 000 de lei.

”Atragem atenția că circulația pe pajiști cu orice mijloace de transport, precum autovehicule, motociclete, ATV-uri sau mopede în vederea organizării de activități sportive, de recreere și turism, fără acordul deținătorului sau al utilizatorului fondului, constituie contravenție conform Ordonanței de Urgență nr. 34/2013 privind organizarea, administrarea și exploatarea pajiștilor permanente.”, se arată în comunicatul de presă transmis de Inspectoratul de Jandarmi Județean Suceava.  

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *