Turiști din Brașov atacați de un cerb la Crescătoria Dârmoxa după ce au coborât din observator în mijlocul animalelor pentru a recupera o gheată a fiului lor

 La 20.10.2020, ora 13:55, lucrătorii Poliției orașului Broșteni, au fost sesizați prin 112 de către o femie de 29 ani, din municipiul Brașov, despre faptul că aflându-se la o crescătorie de cerbi de pe raza satului Dârmoxa din orașul Broșteni, soțul său a fost atacat de un cerb și a suferit mai multe leziuni.

Pe DJ1174A , str. Neagra a fost identificat autoturismul marca Ford Focus la volanul căruia se afla femeia care prezenta o entorsă la piciorul drept și soțul ei, care prezenta mai multe leziuni pe suprafața corpului. La fața locului s-a prezentat și un echipaj al Ambulanței care le-a acordat îngrijiri medicale celor doi, ulterior fiind transportați la Spitalul Municipal Vatra Dornei unde li s-au stabilit diagnosticele: pentru femeie – ”traumatism gleznă dreaptă, declarativ cădere accidentală”, pentru bărbat- ”plăgi multiple contuze regiune lombară, coapse și gambe bilaterale, declarativ agresat de un cerb”.

Cei doi și fiul lor minor, se aflau în vizită la Crescătoria de Cerbi Dârmoxa și după ce au achitat taxa de vizitare, s-au deplasat către parcela îngrădită în care se aflau un număr de 13 cerbi. La un moment dat aceștia au urcat într-o construcție de tip observator de unde fiului lor i-a căzut un papuc în parcela îngrădită. Astfel, aceștia au coborât din observator și au pătruns în zona îngrădită în care se aflau animalele, acolo bărbatul fiind atacat de unul din cerbi. În încercarea de a fugi, femeia a alunecat  și a suferit o leziune la nivelul membrului inferior drept.

Cu ocazia cercetării la fața locului s-a stabilit faptul că zona în care se aflau cele 13 animale este îngrădită și semnalizată corespunzător, iar cei doi soți au fost atenționați cu privire la restricția pătrunderii în acel perimetru, aceștia nerespectând indicațiile administratorului.

 În cauză s-a întocmit dosar de urmărire penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”vătămare corporală din culpă”.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *