Mopan Suceava
Actualitate

Turnul Lăpușneanu de la Biserica Sfântul Dumitru, deschis pentru vizitare începând de mâine, 15 noiembrie

Părintele Adrian Duțuc, parohul Bisericii Sfântul Dumitru din Suceava a anunțat că, începând de  mâine, 15 noiembrie,

Turnul Lapușneanu, monument istoric care datează din anul 1561,  va fi deschis pentru vizitare.

”Turnul Lăpușneanu se află în centrul Sucevei și face parte din Ansamblul Bisericii Sfântul Dumitru, care, împreună cu ruinele Curţii Domneşti, a cărei componentă este, împreună cu Biserica Beizadelelor (Domnițelor) „Sf. Ioan Botezătorul”, constituie nucleul istoric al oraşului, fost Scaun al Moldovei medievale.

Prin poziționare și utilitate și având în vedere contextul istoric şi urban, Turnul Lăpuşneanu a devenit în timp un simbol al Sucevei.

Cu binecuvantarea Părintelui nostru Arhiepiscop Calinic și cu ajutorul oamenilor de bine ce au sprijinit Biserica Sfântul Dumitru din Suceava lucrările au fost aduse la bun sfârșit.

Vizitatorii Turnului Lăpușneanu se vor putea bucura atât de panorama superbă asupra orașului (etajele II și III ale edificiului), de o expozitie de fotografie veche având ca temă ,,Ansamblul Bisericii Sf. Dumitru în ultimul secol” (etajul 1) și de un punct de observare și informare (la ultimul nivel) concentrat pe clădirile istorice reprezentative ce conturează profilul arhitectural al urbei noastre.

Programul de vizitare va fi zilnic intre orele 8.00 – 18.00.

Vă așteptăm cu drag!” a transmis parohul Bisericii Sfântul Dumitru, preotul Adrian Duțuc.

 

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *