Mopan Suceava
ActualitateAdministratie

Turul Ciclist al României va porni anul acesta de la Suceava

Primarul Ion Lungu a anunțat că ediția 2023 a Turului Ciclist al României va porni  anul acesta de la Suceava.

El a arătat că programul pentru suceava al acestui eveniment a fost stabilit încă de la începutul lunii decembrie 2022 la sediul primăriei, cu reprezentanții Federației Române de Ciclism.

”Un lucru deosebit de important pentru promovarea orașului nostru, competiția va fi transmisă pe canalul de televiziune EUROSPORT.

La competiție vor participa 25 de echipe cu un număr de 150 sportivi din 15 țări. Perioada de desfășurare a evenimentului cunoscut ca Mica Buclă, este între 3 și 10 septembrie. La Suceava la Cetatea de Scaun a Sucevei, va avea loc prologul.

Orașul nostru va fi gazda turului timp de 3 zile și vor avea loc primele trei evenimente ale noii ediții ale Turului Ciclist al României:  4 septembrie: Prezentarea echipelor; 5 septembrie: Contratimp individual/Cursa copiilor; 6 septembrie: Start etapa 1.

Contribuția municipalității constă în asigurarea finanțării cu suna de 400.000 lei pentru a asigura cazare și masă pentru 480 de participanți, identificarea locațiilor unde se va desfășura evenimentul, restricționarea circulației și obținerea avizelor necesare.

Este un eveniment care se încadrează Noua Strategie de Turism a orașului nostru și anume de a organiza cât mai multe eveninente în urbea noastră”, a transmis primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *