Tururi virtuale 3D la cinci dintre obiectivele Muzeului Național al Bucovinei, în cadrul proiectului MUZEE DE LA SAT. Proiect lansat începând cu 1 decembrie

MUZEE DE LA SAT – un proiect care aduce muzeele din sate, cunoscute sau mai puțin cunoscute, ori mai puțin vizitate, în fața publicului de pretutindeni, prin intermediul tururilor virtuale 3D, toate la un click sau o atingere distanță.

Începând cu 1 decembrie, împătimiții de muzee, de locuri frumoase, istorie, tradiție, personalități culturale au ocazia să acceseze tururi virtuale 3D la cinci muzee administrate de Muzeul Național al Bucovinei: Casa Memorială „Eusebiu Camilar”, Casa Memorială „Ciprian Porumbescu”, Muzeul Memorial „Ciprian Porumbescu”, Casa Memorială „Nicolae Labiș” și Casa Muzeu Bilca.

Cinci muzee din cadrul instituției Muzeul Național al Bucovinei pot fi vizitate virtual începând chiar din data la care sărbătorim Ziua Națională a României, pe www.muzeedelasat.ro. Platforma online cuprinde tururi virtuale 3D interactive, fotografii și informații documentate pentru 28 de muzee din zona rurală a Moldovei.

Cele cinci obiective culturale din județul Suceava sunt: Casa Memorială „Eusebiu Camilar”, Casa Memorială „Ciprian Porumbescu”, Muzeul Memorial „Ciprian Porumbescu”, Casa Memorială „Nicolae Labiș” și Casa Muzeu Bilca.

Website-ul www.muzeedelasat.ro, disponibil în limbile română și engleză, a fost creat printr-o co-finanțare a Administrației Fondului Cultural Național (AFCN).

Pe lângă cele 28 de muzee, în viitor, vor fi adăugate și alte obiective culturale din mediul rural. „Scopul final al proiectului este cel de a crea dorința utilizatorului de a se «transforma» într-un vizitator fizic, care plătește și susține cultura, dar și de a oferi posibilitatea celor care nu se pot deplasa fizic să exploreze unul dintre cele 28 de muzee. Platforma nou-creată și tururile virtuale au potențialul de a susține un dialog permanent între public și instituția muzeală”, a declarat Nicoleta Felea, copywriter și consilier în promovare online.

În septembrie 2021, cele 28 de muzee au primit vizita echipei care a scanat, fotografiat și documentat fiecare obiectiv cultural, fiind parcurși peste 5.500 de kilometri. Acestea beneficiază acum de o pagină dedicată în cadrul platformei Muzee de la sat, care constă în: tur virtual 3D interactiv, realizat cu echipament de înaltă performanță, fotografii interior-exterior, fotografii din dronă, text de prezentare și informații de contact. Acestea au rolul de a îmbunătăți imaginea muzeelor în mediul online. Totodată, turul virtual al fiecărui muzeu va putea fi vizualizat și de pe cea mai accesată și populară platformă de navigare din lume, Google Maps.

Proiectul este realizat de Real Tour Ro, co-finanțat de AFCN și susținut de Radio Europa FM și De la sat, un proiect editorial independent dedicat satului românesc. Echipa este formată din patru membri: Cosmin Murarașu – manager de proiect și tehnician scanare 3D, Ionuț Teoderașcu – editor vizual și fotograf documentarist, Nicoleta Felea – copywriter și Silvia-Alexandra Nistor, traducător autorizat.

Persoana de contact: Ionuț Teoderașcu, teoderascu@muzeedelasat.ro, 0755666172

Resurse online:

Facebook: www.facebook.com/muzeedelasat; www.facebook.com/delasat.ro www.facebook.com/Real.tour.ro

Instagram: www.instagram.com/muzeedelasat/; www.instagram.com/dela.sat.;

Website: www.muzeedelasat.ro; www.real-tour.ro; www.delasat.ro; www.europafm.ro

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *