Mopan Suceava
Actualitate

Tutun de narghilea și otravă de șobolani, găsite în bagajele unor șoferi în PTF Vicovu de Sus, la intrarea în țară

Ieri, 13 noiembrie a.c., în jurul orei 13.30, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Vicovu de Sus, județul Suceava, pentru efectuarea formalităților de control, pe sensul de intrare în România, un cetățean român, domiciliat pe raza județului Suceava. Bărbatul în vârstă de 37 de ani, conducea un autoturism marca Opel, înmatriculat în Ucraina.

Acționând în baza analizei de risc, echipa comună de control formată din polițiștii de frontieră și lucrătorii vamali a efectuat un control amănunțit asupra autoturismului, persoanei și bagajelor.

Astfel, în urma controlului au fost descoperite în portbagaj 13 plicuri, în total 2.600 grame de substanțe toxice utilizate împotriva rozătoarelor, bunuri ce au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Câteva ore mai târziu, în același punct de trecere, s-a prezentat tot pe sensul de intrare în țară, un cetățean ucrainean, în vârstă de 60 de ani, conducând un microbuz marca Mercedes – Benz, înmatriculat în Ucraina. Și în acest caz, la controlul de frontieră efectuat de echipa comună formată din polițiști de frontieră și lucrători vamali au fost descoperiți printre bagajele personale ale șoferului 4 saci a câte 10 kg fiecare cu substanțe toxice, fungicide.

În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră suceveni efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tentativă la contrabandă calificată și transportul și tranzitul de substanțe și preparate periculoase.

În data de 13 noiembrie a.c., în jurul orei 14.30, s-a prezentat în PTF Vicovu de Sus, județul Suceava, pe sensul de intrare în ţară, un cetăţean ucrainean în vârstă 60 de ani, conducând un microbuz marca Mercedes-Benz, înmatriculat în Ucraina.

În baza analizei de risc, echipa comună de control formată polițiști de frontieră și lucrători vamali a efectuat un control amănunţit asupra autovehiculului, persoanei și bagajelor, în urma căruia au fost descoperite ascunse şi nedeclarate, în bagajele personale, 7 cutii de tutun de narghilea a câte 100 grame fiecare.

Întreaga cantitate de tutun în valoare totală de 700 de lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar şoferul a fost sancționat contravențional de către lucrătorii vamali cu amendă în valoare de 10.000 lei.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *