Mopan Suceava
Evenimente

Ucigașul de 17 ani de la Rotunda – Liteni, trimis în judecată

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus trimiterea în judecată a lui Mihai Gabriel Mancaș de 17 ani din statul Rotunda, orașul Liteni în stare de arest preventiv, pentru comiterea infracţiunii de omor, și a lui Vlăduţ Vasile D.,  de 17 ani din aceeași localitate, în stare de libertate, pentru comiterea infracţiunii de port fără drept de obiecte periculoase.

Mancaș  a fost trimis în judecată în stare de arest preventiv pentru săvârşirea infracţiunii de omor, constând în aceea că:

În seara zilei de 29.06.2019, în jurul orei 21:00, pe fondul consumului de băuturi alcoolice şi a unui conflict spontan, inculpatul minor a exercitat acte de violenţă grave şi repetate asupra lui Mihai I., un bărbat în vârstă de 24 de ani, aplicându-i mai multe lovituri cu un cuţit tip briceag, (prevăzut cu un box metalic), în zone vitale ale corpului, cauzând leziuni grave ce în scurt timp au condus la decesul victimei.

Al doilea inculpat a fost trimis în judecată în stare de libertate pentru săvârşirea infracţiunii de port fără drept de obiecte periculoase, constând în aceea că:

În seara zilei de 29.06.2019 inculpatul a purtat fără drept un obiect periculos (cuţit tip briceag prevăzut cu un box metalic), obiect pe care ulterior i l-a înmânat primului inculpat, care a comis cu acesta infracţiunea de omor.

 

Din probatoriul administrat în cursul urmăririi penale au rezultat următoarele:

În după amiaza zilei de 29.06.2019, după ce în prealabil cei doi inculpaţi minori au consumat o cantitate apreciabilă de băuturi alcoolice (bere şi votcă), au hotărât să se deplaseze din Rotunda spre centrul Liteniului cu scopul de a socializa şi a consuma din nou băuturi alcoolice la un local din oraş.

Ajunşi pe terasa localului, cei doi inculpaţi s-au aşezat la o masă şi au comandat câte o bere. La un moment dat, lângă masa acestora s-a aşezat victima, un bărbat în vârstă de 24 de ani, care se întorcea acasă de la serviciu şi care s-a oprit să bea o bere la localul în cauză.

Mihai Gabriel Mancaș i-a cerut victimei un foc, o brichetă, pentru a-şi aprinde o ţigară, victima i-a aruncat ostentativ acestuia bricheta pe masă, lucru care l-a deranjat pe inculpat. Aflat într-o avansată stare de ebrietate, primul inculpat s-a ridicat de la masă şi s-a îndreptat în direcţia victimei, încercând să o lovească, însă a fost oprit şi temperat de către al doilea inculpat.

Nu după mult timp, pentru a evita orice fel de discuţii şi o eventuală altercaţie fizică pe care este evident că nu şi-o dorea, victima s-a ridicat de la masă şi s-a deplasat pe jos în direcţia locuinţei sale.

Mancaș a pornit în urmărirea victimei, nu înainte însă de a-i cere celui de-al doilea inculpat cuţitul tip briceag pe care acesta din urmă îl purta asupra sa şi despre care inculpatul avea cunoştinţă.

În momentele imediat următoare, în parcarea situată în imediata apropiere a localului, primul inculpat a ajuns-o din urmă pe victimă, a avut loc un schimb de replici, moment în care victima l-a îndepărtat, împingându-l pe inculpat pentru a-şi asigura scăparea. La faţa locului a apărut şi al doilea inculpat, care a încercat, fără succes, să îi despartă pe cei doi, implicit să-l calmeze pe prietenul său.

Mancaș a pornit din nou în urmărirea victimei, a desfăcut cuţitul şi i-a aplicat un număr de şase lovituri în partea superioară a corpului, unele dintre aceste lovituri fiind aplicate „în fugă”, în condiţiile în care victima încerca să scape.

Într-o stare foarte gravă, sângerând abundent, victima s-a deplasat cu greutate până în curtea unui localnic din zonă şi a decedat pe treptele de acces ale locuinţei.

Potrivit raportului de medico-legal de necropsie, moartea victimei a fost violentă, s-a datorat şocului hemoragic cu hemotorax masiv instalat ca urmare a secţiunii ventriculului stâng, prin plăgi tăiate penetrante transfixiante. Leziunile s-au putut produce prin  loviri active cu un corp înţepător tăietor (cuţit). Loviturile au fost aplicate din poziţii diferite: anterioară, laterală stânga şi posterioară. 

 

Cauza a fost instrumentată de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava împreună cu poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie al judeţului Suceava – Serviciul Investigaţii Criminale.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *