Ucraineni specializați în șofat TIR-uri cu permise false. Un alt caz depistat ieri în PTF Siret

Aproape în fiecare zi, în PTF Siret sunt identificați șoferi ucraineni, conducători de TIR-uri pe trasee internaționale, cu permise de conducere false. Ziua de ieri nu a fost o excepție.

În data de 22 octombrie a.c., la ora 11.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Siret s-a prezentat pe sensul de intrare în România, un cetăţean ucrainean în vârstă de 36 de ani. Acesta conducea un ansamblu rutier format din cap tractor marca MAN și remorcă, având aplicate plăcuțe de înmatriculare specifice Ucrainei.

Existând suspiciuni cu privire la autenticitatea permisului de conducere, aparent emis de autoritățile ucrainene, s-au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care s-a constatat faptul că documentul este fals, întrucât nu îndeplinește condițiile de formă și fond ale unuia autentic.

În cauză, polițiștii de frontieră suceveni efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de fals şi conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale ce se impun.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *