Ulița cu hârtoape din mijlocul Sucevei. Cazul Strada Zorilor, adâncimea gropilor: peste 30 de centimetri. Nu s-a intervenit de peste un deceniu pentru că nu a fost prinsă în programul de investiții al municipalității

Un peisaj sinistru, nedecupat din postări online, am regăsit azi în mijlocul unui cartier al municipiului Suceava, apreciat ca fiind important. Este vorba despre o porțiune de nici 100 de metri din Strada Zorilor, uitată de municipalitate. Se vede bine din strada principală iar cei care vin în vizită la locatarii blocurilor de aici își sparg constant câte o instalație de la baza mașinii, astfel încât bălțile de apă de pe micul traseu prind deasupra pojghița de curcubeu făcută de scurgerile de ulei. Se poate vedea chiar în poză, pentru cei care se lasă  mai greu convinși.

Pentru ce, ori de ce, a fost abandonat de municipalitatea suceveană colțul ce pornește dinspre strada Zorilor de peste drum de porțiunea reamenajată, cu alei și asfalt printre blocuri, către poarta metalică  cu lacăt la mijloc așezată dinainte, cu Spitalul Județean în fundal, către o altă poartă ce duce la un teren de sport al Școlii Postliceale Sanitare,  înconjurat de plasă metalică la stânga, cu mai bine de o duzină de garaje pe partea dreaptă, dar și către intrarea spre blocurile de pe strada Zorilor ai căror locatari nu mai au alternativă de a duce gunoiul decât  cu ciubote înalte, în drumul lor  către buncărele îngropate amenajate de Primărie chiar în buza bălților care nu se usucă decât târziu în vară, lăsând în urmă cratere adânci, este greu de priceput.

Desigur, trotuarul din jurul punctului de colectare a deșeurilor a fost decorat cu pavele, care se scufundă încet în zona afectată de ploile, nămeții și arșițele de peste an.

Viceprimarul municipiului Suceava Lucian Harșovsvchi, a explicat de ce nu s-a intervenit de atâția ani pe această mică porțiune de stradă din oraș: Nu a fost prinsă în planul de investiții. Iar investițiile, respectiv sectorul de investiții din cadrul Primăriei municipiului reședință de județ, se află în responsabilitatea celuilalt viceprimar, Teodora Muntean. Acest sector de investiții nu a prins niciodată  în program repararea acestei porțiuni de drum, de pe strada Zorilor dar viceprimarul Lucian Harșovschi  a asigurat pe cetățenii din zonă că această bucățică dintr-o stradă destul de importantă din municipiul Suceava, va fi măcar balastată, zilele următoare.

La o analiză mai atentă, straturile de balast răsturnate ocazional pentru astuparea gropilor prea la vedere, se risipesc repede pentru că dedesubt este un strat de beton pe care prundișul nu are aderență.

Am mai putea adăuga faptul că unul dintre locatarii blocurilor direct afectate de neglijența municipalității este chiar președintele asociației de proprietari și dânsul mereu s-a justificat în fața celor care tot îl aleg în această funcție, de multă vreme,  prin aceea că a făcut tot ce se poate pentru a rezolva problema la Primărie. Fără efect.  

Pentru a nu fi acuzați de falsificare a datelor, am măsurat cu rigla adâncimea celor mai spectaculoase gropi. Depășesc majoritatea 30 de centimetri în profunzime.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *