Mopan Suceava
ActualitateCultural

ASTĂZI, ULTIMA ZI DE FESTIVAL MEDIEVAL LA CETATEA DE SCAUN A SUCEVEI. SPECTACOLE UNICE, DE POVESTE, VOR ÎNCÂNTA PUBLICUL.

Până aseară, 15.200 de vizitatori au participat la suita de spectacole oferite de Muzeul Bucovinei în cadrul Festivalului de Artă Medievală ”Ștefan cel Mare”, ediția 2018, a anunțat directorul muzeului, Constantin-Emil Ursu.
Sâmbătă după-amiază peste 8000 de spectatori au admirat evoluțiile artiștilor invitați, în mai multe spectacole pe întreg parcursul zilei. În cetate au fost dansuri, ateliere de luptă, tir cu arcul, întreceri cavalerești, gastronomie medievală, jonglerii cu steaguri, reconstituiri ale unor momente istorice marcante pentru Cetatea Sucevei dar și momente pline de suspans inspirate din basmele românești, dramatizate în șanțul de apărare al cetății.

Zgomotul armelor, al copitelor cailor, strigătele de luptă ale cavalerilor, jongleriile cu focuri, luminile laserelor, încurajărilor domnițelor dar și ale publicului numeros au transformat cetatea de Scaun a Sucevei în după-amiaza și seara zilei de ieri într-un grandios spectacol medieval.
Să nu uităm si de concertele de muzică medievală și tradițională susținute de artiștii invitați în incinta Muzeului Satului Bucovinean. Muzica Cimpoierilor de Transilvania și a grupului Truverii a însuflețit publicul care nu a pregetat să își dovedească priceperea în dansurile medievale.

Astăzi este ultima zi a Festivalului. Dimineața au fost oferite spectacole de excepție dedicate în principal copiilor. Teatru pentru copii, demonstrații de luptă, jocuri cavalerești, prezentări de arme, jonglerii cu steaguri dar și alte evenimente pline de interes.
Începând cu ora 15, în incinta cetății, vizitatorii vor putea admira spectacole de dansuri medievale, vor putea participa la demonstrații interactive de tir cu arcul și aruncarea suliței, vor fi scene de luptă din mitologia popoarelor nomade, prezentări de arme dar și un turnir în care cavalerii își vor etala abilitățile într-o competiție plină de realism. Vor fi, de asemenea, reconstituite scene istorice precum ”Lupta de la Baia 1467”, ”Spiritul Voievodului” precum și interpretarea de anvergură a unei reconstituiri istorice ce se va desfășura în șanțul de apărare începând cu ora 18: ”Un tron și doi domni, Despot Vodă și Alexandru Lăpușneanu”.

Închiderea oficială la care este anunțată prezența notabilităților sucevene este programată pentru ora 19,30.
Dar spectacolul va continua până înspre miezul nopții, când cetatea va fi învăluită de magia focurilor, basmelor și a laserelor.
Un spectacol unic și autentic prin programul pregătit și locația în care se desfășoară, care reconstituie o lume surprinzătoare și vie, îndepărtată și totuși foarte reală, dând sentimentul puternic că toți fac parte din povestea medievală vă așteaptă numai astăzi la Cetatea de Scaun a Sucevei!

 

Please follow and like us:

One thought on “ASTĂZI, ULTIMA ZI DE FESTIVAL MEDIEVAL LA CETATEA DE SCAUN A SUCEVEI. SPECTACOLE UNICE, DE POVESTE, VOR ÎNCÂNTA PUBLICUL.

  • Da, reclama la firme private pe bani publici!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *