Ultimele zile de autorecenzare. În Câmpulung Moldovenesc s-a autorecenzat peste 65% din populație. În Vicovu de Sus, mai puțin de 20%

Prefectura Suceava  a transmis un comunicat de presă prin care sucevenilor le si se reamintește că mai sunt doar câteva zile pentru  autorecenzare, în a 2-a etapă a Recensământului Populației și Locuințelor 2021.

Statistica arată că  până luni,  23 mai 2022, în județul Suceava s-au autorecenzat 257.452 persoane, respectiv 41.8% din populația rezidentă estimată la 1 decembrie 2021, de 616.434 persoane.

Municipiul Suceava a atins un procent de recenzare de 48.4%.

În municipiul Câmpulung Moldovenesc și comunele Bălăceana, Breaza, Ciocănești, Ilișești, Moldova Sulița și Zamostea, procentul de recenzare depășește 65%, în timp ce în orașul Vicovu de Sus și comunele Drăgușeni, Fântânele, Udești și Vulturești acest procent nu depășește 20%.

Autorecenzarea este disponibilă populației, în perioada 14 martie – 27 mai 2022 și se poate realiza de pe orice dispozitiv electronic (telefoane inteligente, tablete, laptopuri, desktopuri etc.).

”Facem un apel la persoanele care se pot autorecenza pe cont propriu, de a intra pe platforma www.recensamantromania.ro, pentru a evita vizita recenzorului în etapa a 3-a a RPL 2021, în perioada 31 mai – 17 iulie 2022 și pentru a beneficia de ziua liberă, acordată pentru a încuraja cu predilecție această metodă de recenzare.”, este mesajul conținut în comunicatul de presă transmis.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *