Un adolescent de 16 ani prins de poliție la plimbare cu motocicleta, fără permis, în miez de noapte pe ”sub pădure”, la Calafindești

La data de 20 august a.c., la ora 00:55, polițiștii SPR 13 Bălcăuți, în timp ce executau activități de supraveghere și control al traficului rutier pe raza satului Calafindești, în intersecția DC39 cu DJ 209 D au observat faptul că pe drumul sătesc denumit popular „sub pădure” circulă o motocicletă, al cărui conducător auto, la vederea autospecialei de poliție a întors brusc.      

Echipajul de poliție a procedat la urmărirea vehiculului în cauză cu autospeciala din dotare, conducătorul acestuia conformându-se semnalelor regulamentare de oprire. Astfel, s-a constatat că persoana în cauză este un adolescent de 16 ani, domiciliat în comuna Calafindești, iar cu privire la situația permisului de conducere, conducătorul auto a declarat verbal că nu deține permis de conducere pentru nici o categorie auto.

În urma verificării efectuate în baza de date (evidența deținătorilor de permise de conducere) s-a constatat faptul că adolescentul nu este posesor de permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule.  

Procedându-se la verificarea vehiculului pe care l-a condus, s-a constatat faptul că acesta este un motociclu care îi aparține dar care avea numărul de înmatriculare expirat.

S-a întocmit dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „conducerea unui vehicul neînmatriculat”.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *