Un angajat al unei firme de salubrizare din Suceava a murit după ce a căzut sub roțile autoutilitarei care strângea gunoiul la Calafindești

IPJ Suceava a anunțat că în data de 09.06.2021, ora 09.15, a avut loc un accident în urma căruia un bărbat și-a pierdut viața, la Calafindești. O autoutilitară Scania, aparținând unei firme de salubrizare din municipiul Suceava a trecut cu roțile din spate peste un angajat al firmei, care s-a dezechilibrat și a căzut sub roțile mașinii. G.C. din Adjud, judeţul Vrancea, conducea autoutilitara pe un drum comunal neclasificat în localitatea Calafindești, pentru colectarea deșeurilor menajere. Pe scara din spate se afla Ion A., de 52 ani, din municipiul Suceava, care s-a dezechilibrat și a căzut în timp ce conducătorul auto manevra autoutilitara cu spatele și a trecut cu roata peste victimă, bărbatul suferind leziuni grave, incompatibile cu viața.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat și au fost recoltate probe biologice de sânge pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei.

Având în vedere faptul că atât conducătorul auto cât și victima se aflau în timpul serviciului, fiind angajați ai firmei de salubrizare din Suceava, a fost sesizat ITM pentru efectuarea de cercetări conform competenței.

S-a întocmit dosar penal privind infracțiunile de „ucidere din culpă”, „neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă” și „nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă”.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *