UN ARGENTINIAN ȘOFER LA TPL SUCEAVA, SALUTĂ ECHIPA DIN ȚARA NATALĂ

Puțină lume știe că, de aproape jumătate de an,sucevenii care folosesc pentru transportul în comun autobuzele firmei TPL, au fost purtați prin oraș de un argentinian get – beget, cu cetățenie spaniolă. Numele său este lung, cum altfel: Gustavo Roberto Catalano Azuni. Are 50 de ani și experiență cât trei vieți, pe două continente. Gustavo s-a născut în Argentina, acum jumătate de veac. Acum cinci ani, trecând Atlanticul, a ajuns în Spania și a cunoscut-o pe Lena, româncă din Zvoriștea, județul Suceava, plecată și ea de multă vreme din satul natal, în căutarea unei vieți mai bune, în celălalt capăt al Europei. Gustavo Azuni este profesor de educație fizică, absolvent al INEFF Buenos Aires – Argentina din anul 1990. A lucrat ca șofer de autobuz școlar dar și ca angajat al Poliției federale din Argentina.
Șoferul de la TPL Gustavo Roberto Catalano Azuni, are propria versiune a poveștii frumoase de dragoste trans-atlantică: ”Astăzi este ziua de naștere a soției mele, Lena. Sunt fericit alături de ea și îi spun că o iubesc!”. Gustavo și Lena s-au cunoscut acum 5 ani în Spania. S-au iubit și s-au căsătorit. Pe data de 13 decembrie 2016 au decis să se instaleze în România, pe o mică proprietate pe care au cumpărat-o în satul Buda, din Zvoriștea, comuna natală a soției. ”Pentru că nu puteam sta degeaba, am suportat mai greu prima iarnă. Când a venit vara, am reparat casa, în primă etapă. Lena mi-a spus că pot face și altceva și m-a încurajat. Am deschis astfel o școală de fotbal la Zvoriștea unde acum conduc o echipă de juniori 4-18 ani, pe care am numit-o ”Luceafărul”. Pentru că activitatea de funcționare și antrenamentele îmi ocupau doar două zile pe săptămână, soția mi-a sugestionat că ar trebui să îmi caut un loc de muncă. Am trimis CV-uri la mai multe firme din Suceava. Singura care a răspuns a fost Societatea de transport public TPL SA Suceava”, a povestit argentinianul Gustavo Azuni. Aici Gustavo lucrează de cinci luni ca șofer pe unul dintre cele mai simpatice autobuze ale firmei, decorat în toate culorile curcubeului, cu oferte dragi copiilor.
Gustavo Roberto Catalano Azuni continuă activitatea și în domeniul sportului. Acum trei luni a deschis la Sala Victoria 21 din cartierul Obcine al municipiului Suceava, o școală de Taechwondo ITF, arte marțiale, el fiind și instructor calificat pentru acest sport în Argentina, Spania, Italia iar acum și în România.
În această seară, tot mapamondul știe că în Rusia se joacă meciul din Optimile de finală ale Cupei Mondiale la Fotbal între Argentina și Franța. Gustavo va trăi din plin emoțiile meciului, recunoscând că ”Fără Messi, Argentina n-ar fi intrat în optimile Cupei Mondiale. Echipa nu a jucat la 100% din potențial. Ne rugăm să joace în această seară cel mai bun fotbal, la capacitate maximă!”.
Șeful Compartimentului Exploatare al TPL, Adrian Liviu Smochină, susținător de asemenea al echipei Argentina, a transmis punctul de vedere al firmei, privind această ”interesantă” achiziție: ”Considerentele pe care le-am luat în calcul la angajarea domnului Gustavo Catalano Azuni au pornit de la cele știute – liberul acces la muncă a cetățenilor din Uniunea Europeană. Domnia sa are și cetățenie spaniolă. Societatea noastră urmărește în permanență îmbunătățirea serviciilor oferite călătorilor, pe lângă îmbunătățirea parcului auto, care se prefigurează. Când am consultat CV-ul domnului Gustavo, am remarcat activitatea sa ca profesionist în transportul public de persoane atât în Argentina, cât și în Spania. El a confirmat, de când lucrează la noi că este un bun profesionist, perfect integrat în colectiv și în care avem în continuare încredere”.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *