Un băiat de 13 ani din Rădăuți a intrat cu bicicleta într-o mașină, într-un sens giratoriu, la Rădăuți. De la locul accidentului a plecat acasă cu șoferul implicat

La 07.01.2020, ora 18.50, în timp ce se deplasa în calitate de biciclist pe strada Iacob Zadik din municipiul Rădăuţi, la intersecția cu circulație în sens giratoriu a străzilor Calea Bucovinei-Iacob Zadik – Calea Bucovinei – 22 Decembrie, un băiat de 13 ani a pătruns în intersecţie fără a acorda prioritate de trecere unui autovehicul care circula regulamentar în sensul giratoriu, având direcția de deplasare strada Calea Bucovinei-sens giratoriu – Calea Bucovinei intrând în coliziune cu acesta.

În urma impactului a rezultat rănirea ușoară a biciclistului, însă acesta nu a solicitat să fie transportat la spital fiind transportat la domiciliu de către conducătorul auto implicat în evenimentul rutier.

Ulterior, întrucât tânărul de 13 ani acuza dureri a fost transportat de către membrii familiei la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale, în jurul orelor 20.00, polițiștii fiind anunțați despre evenimentul rutier.

În urma discuțiilor purtate de poliţişti cu biciclistul precum și cu  membrii familiei acestuia, nu s-a putut stabili identitatea conducătorului auto implicat în eveniment și nici date despre autovehiculul implicat.

Vinovăția producerii evenimentului rutier îi aparține tânărului de 13 ani, pentru că nu a acordat prioritate de trecere autovehiculului.

De asemenea, acesta nu are împlinită vârsta minimă obligatorie pentru a avea dreptul de a  circula cu bicicleta pe drumurile publice, iar bicicleta implicată nu avea în dotare elemente fluorescent-reflectorizante.

În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.