Un băietan de 16 ani din Voitinel, cherchelit de dimineață, a luat mașina părinților, a plecat la plimbare prin sat și s-a oprit cu ea într-un gard

La  02.06.2021, ora 06.30, în timp ce conducea autoturismul pe raza comunei Voitinel, după o curbă la dreapta, un localnic de 16 ani a părăsit partea carosabilă, intrând în coliziune cu gardul unui imobil.

Din accident a rezultat rănirea conducătorului auto, care a fost transportat cu ambulanţa la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Tânărul de 16 ani a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,76 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Din verificările efectuate de poliţişti în bazele de date, s-a constatat faptul că, tânărul de 16 ani nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto.

De asemenea a rezultat faptul că autoturismul aparține părinților minorului de la care acesta l-a sustras cu scopul de a se deplasa pe drumurile publice, profitând de faptul că aceștia sunt plecați din localitate.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru ”vătămare corporală din culpă”, „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere” și „furt în scop de folosință”, ce va fi soluţionat procedural.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.