Un bărbat bolnav psihic a dat foc casei familiei, la Dolhești. A fost încătușat și internat la un spital de psihiatrie

La 09.02.2021, după ora 10.00,  polițiștii din  Preuteşti au fost sesizați prin 112, de către o femeie din comuna Dolhești, că fiul ei, în vârstă de 39 ani, este bolnav psihic și vrea să dea foc la casă.

Din cercetări a rezultat că la 09.02.2021, în jurul orei  10.00, bărbatul, cunoscut cu afecțiuni psihice, a avut unele discuții în contradictoriu cu părinții săi. La un moment dat acesta a luat benzină dintr-o mașină aflată în curte și a dat foc locuinței.

La fața locului s-a deplasat un echipaj de pompieri,  care a procedat la stingerea și lichidarea incendiului. Aceștia au stabilit ca și cauză probabilă a incendiului folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul.

 În urma incendiului nu au fost puse în pericol vieți omenești, însă a ars clădirea de locuit cu o suprafață de aproximativ 80 mp, o anexă cu o suprafață de 20 mp, s-au degradat geamurile unui autoturism parcat lângă casă și suprafața exterioară a fânarului. Prejudiciul cauzat a fost estimat de proprietar de 30.000 lei

Autorul incendierii a fost încătușat deoarece avea un comportament violent și a fost transportat la Spitalul Burdujeni pentru tratament de specialitate.

În cauză s-a întocmit dosar penal, cercetările fiind continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere prin incendiere.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *