Un bărbat cu probleme psihice din Baia a dat foc casei părintești, lăsată moștenire fratelui. Urma să dea foc la toate clădirile din curte dacă polițiștii n-ar fi fost pe fază. Foto: ISU

Duminică după amiază, pe la ora 13.10, patrula de serviciu din cadrul Secției Poliției Rurale. 7 Mălini, aflându-se în serviciul de patrulare pe raza comunei Baia, a observat pe strada Ștefan cel Mare din ,localitate , un imobil din care ieșea fum puternic prin geamurile și ușa casei iar în interior, pe podea, ardeau mai multe materiale textile.

În curtea casei care ardea, a fost identificat Gheorghe C., de 49 ani, cunoscut cu probleme psihice, acesta strigând în gura mare că a dat foc la casă, după care a intrat într-un alt imobil din aceeași curte, strigând că va da foc la toate casele din curte.

Au fost alertați pompierii din cadrul ISU Bucovina, care au intervenit la fața locului cu 2 autospeciale, lichidând incendiul împreună cu lucrătorii din cadrul SVSU Baia și SVSU Cornu Luncii, care au acționat fiecare cu câte o autospecială, iar George C. a fost imobilizat de către lucrătorii de poliție și a fost transportat și internat la Secția de Psihiatrie Burdujeni din cadrul Spitalului Județean Suceava.

Polițiștii au stabilit că bărbatul locuiește în aceași curte cu fratele său, de 57 ani, în imobile separate, iar locuința incendiată este casa bătrânească ce a fost lăsată moștenire acestuia din urmă.

În incendiu au ars circa 50 de m2 din acoperiș, tâmplăria din lemn, materiale textile, și au fost degradați pereții portanți ai locuinței, paguba fiind estimată la circa 10.000 lei.

Pompierii din cadrul ISU Bucovina – Detașamentul Fălticeni, ce au intervenit la fața locului au stabilit ca și cauză a incendiului „folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a genera incendiu”.

În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală pentru comiterea infracțiunii de „distrugere”.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *