Un bărbat de 30 de ani din Vicovu de Jos care se deplasa neregulamentar pe șosea, a murit aseară, lovit de o autoutilitară condusă de un șofer din Vicovu de Sus

Luni seară, pe la  ora 19:00, Vasile S. de 59 de ani din orașul Vicovu de Sus pe când conducea autoutilitara marca Mercedes-Benz din direcția municipiului Rădăuți spre comuna Gălănești, l-a lovit din spate cu partea dreaptă a mașinii pe   Vasile B. de 30 ani din comuna Vicovu de Jos,  care se deplasa pe jos în mod neregulamentar în aceeași direcție, pe partea dreaptă a părții carosabile.

În urma impactului bărbatul a decedat, fiind proiectat pe spațiul verde din partea dreaptă a șoselei, la o distanță de aproximativ 4 metri de partea carosabilă.

La fața locului a intervenit o ambulanță, cadrele medicale efectuând manevrele de resuscitare fără succes.

Conducătorul auto Vasile S. a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, după care, la Spitalul municipal Rădăuți i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În urma cercetării locului accidentului și a audierii conducătorului auto, s-a stabilit că vinovăția producerii accidentului auto aparține ambilor participanți la trafic, pietonul Vasile B., pentru faptul că se deplasa pe partea carosabilă în mod neregulamentar pe partea dreaptă, iar șoferul Vasile  S.. pentru faptul că nu a respectat regulile privind depășirea.

În cauză s-a întocmit dosar de urmărire penală privind săvârșirea infracțiunii de Ucidere din culpă, faptă prev. și ped. de  art. 192 alin. 2 din Codul Penal.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.