UN BĂRBAT DE 31 DE ANI FĂRĂ PERMIS DE CONDUCERE ȘI BEAT, URMĂRIT AZI-NOAPTE DE MAȘINA POLIȚIEI PRIN VOLOVĂȚ

Azi, 02.08.2018, la ora 00.20, patrula de siguranță publică din cadrul SPR 3 Marginea, a efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism care se deplasa pe DJ 178 din comuna Volovăț.
Întrucât conducătorul autoturismului nu s-a conformat dispozițiilor de oprire și a mărit viteza de deplasare, s-a procedat la urmărirea acestuia folosind semnalele acustice și luminoase ale autospecialei de poliție.
După circa 1 km, conducătorul auto a pătruns pe un drum comunal, a stins luminile și a continuat deplasarea în mare viteză încercând să scape de echipajul de poliție.
S-a procedat în continuare la urmărirea autoturismului, iar la aproximativ 1.5 km de intersecția cu DJ 178, s-a reușit blocarea acestuia. Cu această ocazie, conducătorul auto a fost identificat în persoana unui bărbat de 31 ani, localnic, care nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie auto.
Întrucât emana halenă alcoolică, șoferul a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 0,90 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care i-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că autoturismul i-a fost încredințat de către soția sa, aceasta știind faptul că soțul său nu deține permis de conducere pentru nicio categorie auto.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe” și „încredințarea unui vehicul pentru a fi condus pe drumurile publice unei persoane despre care știe că nu deține permis de conducere”.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *