Un bărbat de 37 de ani din Suceava, a murit după ce a căzut de pe cal, la Herghelia Lucina

La 24.04.2021, înainte de ora 15.00, Secția 11 Poliție Pojorâta a fost sesizată prin 112 despre faptul că la Herghelia Lucina din comuna Moldova Sulița un bărbat din municipiul Suceava, Dumitru M., a căzut de pe cal și ulterior a decedat.

Ajunși la fața locului polițiștii au identificat persoana decedată la o distanță de circa 20 metri de grajdul Lucina, care nu prezenta semne vitale fiind constatat decesul de către echipajul medical aflat la fața locului.

În urma cercetărilor s-a stabilit faptul că bărbatul s-a deplasat la Herghelia Lucina împreună cu un grup de persoane, unde obișnuia să vină de circa 10 ani. La 24.04.2021, jurul orei 12.30, după ce li s-a făcut instructajul specific cu privire la modul de echitație, aceștia au plecat într-o plimbare în zona adiacentă.

Dumitru M., de 37 ani, din municipiul Suceava, s-a îndepărtat de grup și a fost identificat după circa 10 minute la o distanță de circa 20 metri de adăpostul cabalinelor, căzut la pământ. Lui Dumitru M. i s-a acordat primul ajutor până la sosirea echipajului medical, de către un doctor care făcea parte din grupul de prieteni, însă s-a constatat că avea leziuni incompatibile cu viața.

 Din discuțiile purtate cu directorul hergheliei „Lucina”, s-a stabilit faptul că animalul era autorizat pentru efectuarea sportului de echitație.

Urmează a se efectua necropsia pentru stabilirea cauzei decesului.

S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „ucidere din culpă”.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *