Un bărbat din Arbore a furat mașina vecinului și a condus-o 200 de metri, ca să nu meargă pe jos până acasă

Miercuri după amiază, după ora 14.00, Poliţia Oraşului Solca a fost sesizată prin 112 de către un bărbat din comuna Arbore, sat Bodnăreni, despre faptul că un vecin al său, de 38 ani, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice, a sustras un autoturism, după care l-a ameninţat pe apelant cu acte de violență.

În urma deplasării la fața locului, a fost identificat apelantul, care a relatat verbal faptul că G.L., fiind sub influența băuturilor alcoolice, a sustras autoturismul marca Mercedes-Benz, proprietatea unui bărbat de 48 ani din comuna Arbore, care era parcat în faţa locuinţei, cu cheile în contact şi cu motorul pornit, proprietarul fiind intrat în locuinţă. După s-a urcat la volan, cel acuzat de furt  a parcurs o distanţă de aproximativ 200 de metri, pe un drum comunal neclasificat, până în dreptul locuinţei sale.

După ce a ajuns cu autoturismul în dreptul locuinţei sale, G.L. a fost dat jos din autoturism de către proprietarul acestuia, care a fost ameninţat cu acte de violență.

În zonă s-au făcut căutări pentru identificarea autorului, inclusiv la domiciliul acestuia, fiind găsit pe un drum comunal, la aproximativ 700 metri de locuinţa sa.

Întrucât G.L. emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcooltest rezultând o alcoolemie de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind transportat către Spitalul Municipal Rădăuţi, unde i s-au recoltat  probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Având în vedere faptul că G.L. este cunoscut cu afecţiuni psihice, acesta a fost internat la Secţia de Psihiatrie a Spitalului Rădăuţi, în vederea efectuării unui consult medical de specialitate.

S-a discutat cu procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi  care a dispus începerea urmăririi penale sub aspectul comiterii infracțiunilor de ”furt în scop de folosinţă”, „conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice” şi „ameninţare”, dosar penal care urmează a fi soluționat procedural de către lucrătorii Postului de Poliție Arbore.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *