Un bărbat din Horodnic de Jos a abandonat mașina cu care transporta lemn fără acte și a încercat să scape cu fuga

La 22.06.2021, orele 23.30, patrula de siguranță publică din cadrul SPR 3 Marginea, în timp ce desfășura activități pentru prevenirea şi combaterea tăierilor ilegale de arbori, a faptelor ilicite asociate din circulaţia, depozitarea, prelucrarea primară şi comercializarea materialului lemnos, a efectuat semnal de oprire autoutilitarei marca Mercedes-Benz Sprinter, care se deplasa pe DN17A din comuna Marginea spre comuna Horodnic de Sus.

Conducătorul auto a mărit viteza de deplasare, a oprit autoutilitara într-o benzinărie, a coborât de la volanul mașinii și s-a deplasat în fugă în spatele stației peco. După circa 3 minute de căutări, polițiștii l-au găsit ascuns în spatele unor arbori ornamentali.

Conducătorul auto a fost legitimat ca fiind Emanuel H. din comuna Horodnic de Sus, care a recunoscut că a încercat să se sustragă de la control întrucât în mijlocul de transport deține o cantitate de material lemnos și că nu deține aviz de însoțire.

S-a  constatat faptul că numitul acesta  transporta lemn rotund pentru gater, esență rășinoase, fără a deține aviz de însoțire.

Autoutilitara a fost condusă la punctul de descărcare „Atelier Împletituri” din comuna Marginea, unde personalul silvic din cadrul Ocolului Silvic Marginea a procedat la inventarierea încărcăturii de material lemnos.

S-a constatat că în autovehicul se afla cantitatea totală de 4,12  m.c. lemn rotund pentru gater, esență rășinoase.

Șoferul  a fost sancționat contravențional iar cantitatea de  4,12  m.c. lemn rotund pentru gater a fost confiscată și predată în custodie Ocolului Silvic Marginea.

           

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.