Un bărbat din Marginea s-a rănit grav pe când încerca să stingă un incendiu pornit de la centrala termică, în propria casă

Vineri seară, înainte de ora 22.00,  Secția de Poliție din  Marginea a fost sesizată prin 112 cu privire la faptul că a izbucnit un incendiu la un imobil din localitate.

În urma cercetărilor polițiștii au stabilit că la ora 21.45, D.M., de 44 ani, împreună cu soția sa S.M. se aflau la domiciliu, când au simțit miros de fum. D.M.  s-a deplasat la camera centralei termice și a observat că de acolo iese fum, dar întrucât ușa de acces în camera centralei era blocată, a spart geamul ușii cu brațele, iar în urma acestui fapt s-a tăiat la ambele mâini. El a reușit să pătrundă în interiorul camerei centralei și cu ajutorul unui extinctor a reușit să lichideze focul până la sosirea echipajului de poliție și echipajului de pompieri.

Ajunși la fața locului, întrucât D.M. sângera abundent, polițiștii i-au acordat primul ajutor până la sosirea echipajului SMURD.

Persoana vătămată a fost transportată la Spitalul Municipal Rădăuți în vederea acordării de îngrijiri medicale, unde a fost diagnosticat cu „plăgi complexe brațe și coate bilateral și arsuri de gradul 1 în zona feței și a antebrațului drept”. Având în vedere leziunile pe care le avea bărbatul, acesta a fost transferat la Spitalul de Urgențe Iași.

Incendiul nu s-a manifestat violent, fiind distruse doar centrala termică și afumate celelalte încăperi ale locuinței.

În urma cercetării efectuate de către reprezentanții din cadrul ISU Rădăuți, s-a stabilit ca și cauză a incendiului ,, efectul termic, căldură prin contact al unui cablu electric, primul material aprins fiind mase plastice (izolație cablu electric)”.

S-a întocmit dosar penal privind infracțiunile de „distrugere din culpă” și „vătămare corporală din culpă”, prejudiciul fiind de 10.000 lei.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *