Mopan Suceava
Actualitate

Un bărbat din Putna a murit, în pădure, strivit sub roțile unui tractor forestier

În după amiaza zilei de ieri, 18.06.2024, la ora 16.53, Secția 4 de Poliție Rurală Gălănești a fost sesizată  prin intermediul 112  de către un bărbat din comuna Putna cu privire la faptul că  ”un bărbat prins sub tractor a decedat”.

În baza sesizării, patrula de polițiști s-a deplasat la locul indicat de către apelant.

Apelantul a fost contactat de polițiști, acesta declarându-le verbal că ”La data de 18.06.2024, în jurul orelor 16:30, se deplasa cu utilajul forestier în interiorul pădurii, iar la un moment dat a observat un localnic, Vasile J., care se deplasa în aceeași direcție, și care s-a urcat pe sapa din spate a utilajului.

La un moment dat, drumul fiind alunecos, utilajul a derapat, iar Vasile J. s-a dezechilibrat și a căzut sub utilaj, fiind strivit de către acesta”.

La fața locului s-a deplasat și un echipaj medical.

Pe un drum forestier din  Cantonul Slatina, din cadrul  Ocolului Silvic Bisericesc Ilișești,  de pe raza comunei Putna, a fost identificat apelantul care acuza dureri la nivelul corpului, fiindu-i acordate îngrijiri medicale de personalul medical sosit la fața locului, fiind diagnosticat prezumtiv cu ,,policontuzie abdominală”.

La o distanță de aproximativ 20 de metri, într-o râpă, a fost identificat un utilaj forestier marca Same, de culoare roșie, răsturnat pe partea laterală stângă, iar sub roata din spatele utilajului a fost identificată o persoană de sex masculin care nu prezenta semne vitale. Echipajul de pompieri de descarcerare din cadrul Detașamentului Vicovu de Sus sosit la fața locului a îndepărtat utilajul și a extras victima, care a fost identificată ca fiind un bărbat din comuna Putna, sat Gura Putnei. Echipajul de ambulanță a constatat decesul acestuia.

La locul accidentului a fost solicitat și un criminalist din cadrul Poliţiei Municipiului Rădăuţi care a procedat la examinarea cadavrului și a împrejurimilor, efectuându-se cercetarea la fața locului.

Șoferul utilajului a fost testat, la Spitalul Municipal Suceava, cu aparatul etilotest de lucrătorii din cadrul Biroului Rutier Suceava, rezultând o alcoolemie de 0,00 mg/l, după care i s-au prelevat probe biologice de sânge.

În cauză urmează a se efectua cercetări privind infracțiunea de ucidere din culpă, cauza urmând a fi soluționată procedural de către lucrătorii Postului de Poliție Putna.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *