Un bărbat din Vicovu de Sus a murit după ce a fost atacat de un câine lăsat în grija lui de fratele plecat în străinătate

Un eveniment cu consecințe tragice s-a petrecut ieri după amiază la Vicovu de Sus. Un bărbat a fost atacat de un câine și în scurt timp a încetat din viață, la spital.

Potrivit IPJ Suceava, în ziua de 28.07.2019, ora 13.20 s-a  anunțat prin 112 faptul că pe strada Bisericii din localitate se află o persoană mușcată de câine.

În urma deplasării la fața locului, în curtea imobilului nr. 68, de pe strada Bisericii din orașul Vicovu de Sus, ce aparține lui Viorel Puraveț, a fost găsit un bărbat care prezenta multiple plăgi mușcate la nivelul capului și a membrelor superioare.

În curte se afla și un câine de culoare neagră, cu lesă la gât, care a fost prins și legat.

Polițiștii l-au identificat de bărbatul rănit ca fiind Vasile Puraveț, de 43 de ani, fratele proprietarului locuinței și a câinelui,  Viorel Puraveț, care se află în Germania.

Ieri pe la amiază, Vasile Puraveț  a mers la locuința fratelui său Viorel, pentru a da mâncare câinelui care se afla într-un țarc. El a vrut să scoată câinele la plimbare prin curte, iar când a deschis țarcul, animalul l-a atacat. A fost mușcat de mai multe ori în zona capului, gâtului și a membrelor superioare. Bărbatul a strigat după ajutor, fiind auzit de vecini, care au intervenit și au reușit să îndepărteze câinele.

Vasile Puraveț a fost transportat la Spitalul Municipal Rădăuți, iar în jurul orei 15.00, Poliția municipiului a fost înștiințată de către personalul medical din cadrul unității spitalicești, că bărbatul a decedat în urma rănilor provocate de mușcăturile animalului.

Câinele deținut de Viorel Puraveț nu este înregistrat în evidențele subunității, urmând a se stabili dacă acesta face parte din categoria câinilor periculoși, în vederea luării măsurilor legale conform prevederilor OUG 55/2005.  

În cauză s-a întocmit  dosar penal cu privire la infracțiunea de „ucidere din culpă”.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *