Un bărbat din Volovăț a făcut tărăboi pentru că nu și-a găsit soția acasă, venind de la drum. S-a ales cu un ordin de restricție

Ieri după amiază, pe la ora 15.00, polițiștii din cadrul Secției nr. 3 Poliție Marginea au fost sesizați telefonic de către o femeie de 54 ani, din comuna Volovăț, despre faptul că a fost amenințată cu moartea de către soțul ei de 59 ani.

În urma cercetărilor s-a stabilit că femeia locuiește împreună cu soțul, precum și cu fiul lor de 20 ani. La 18.02.2019, bărbatul a plecat în vizită la niște rude, în județul Timiș, iar la 26.02.2019 a revenit la domiciliu unde se afla fiul său. Constatând că soția sa nu se afla la domiciliu, soțul ce se afla sub influența băuturilor alcoolice l-a provocat la scandal pe fiul său, apoi fiind în curte, a adresat amenințări la adresa soției sale care tocmai intra pe poartă.

Ca urmare a acestor ameninţări, ce au produs o stare de temere, în noaptea ce a urmat femeia și băiatul au dormit la locuința unei rude, apoi ieri, fiindu-le frică să se întoarcă la domiciliu au solicitat intervenția poliției.

Femeia a declarat că soțul ei consumă zilnic băuturi alcoolice, este agresiv verbal atât cu ea cât și cu membrii familiei, pe care îi amenință cu moartea, aspecte care  au crescut în intensitate și frecvență în ultima perioadă.

Având în vedere că a fost sesizat un caz de violenţă domestică s-a procedat la întocmirea formularului de evaluare a riscului pentru efectuarea demersurilor necesare emiterii unui ordin de protecţie provizoriu, rezultând astfel că există un risc iminent asupra vieții și integrității corporale.

În aceste împrejurări s-a stabilit că se impune emiterea unui asemenea ordin împotriva bărbatului.

Ordinul de protecție provizoriu a fost emis în data de 27.02.2019, ora 16.00 și este valabil până în 04.03.2019, ora 16.00, iar obligațiile acestuia sunt: să păstreze o distanță minimă de 5 de metri față de femeie, să părăsească temporar locuința comună și să locuiască într-o anexă a acelui imobil.

Femeia a formulat plângere prealabilă și ca urmare a fost întocmit dosar penal pentru infracțiunea de amenințare

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *