Un bărbat și-a pierdut viața strivit între o Volă și peretele unei case din Dornești

Ieri după amiază, pe la 17.30, M.M., un bărbat de 57 de ani din comuna Dornești, pe când manevra  un utilaj tip Vola în curtea unei case în construcție din localitate, l-a accidentat mortal pe I.G.P. de 38 de nai, din comuna Roma, județul Botoșani. Decesul a fost constatat de echipajul SMURD venit la locul accidentului.  

Polițiștii au stabilit  că  cei doi efectuau lucrări de curățenie în împrejurul imobilului aflat în construcție, care aparține lui V.M., din localitate.

M.M., a declarat faptul că în cursul zilei de 11.05.2022, efectua lucrări de curățenie în împrejurul imobilului iar în jurul orei 17.20, s-a urcat pe vola ce era situată în curtea imobilului,  pentru ca I.G.P. să încarce cu lopata  lutul ce era amplasat în fața ușii de acces, în cupa volei.

M.M. a declarant polițiștilor că a încercat să coboare cupa utilajului pentru a-i ușura munca celuilalt dar, într-un moment de neatenție, a înaintat vola, strivindu-l pe I.G.P.  de peretele imobilului.

Când a coborât din volă, a observat cum colegul său de muncă a fost străpuns în zona bazinului de ghearele cupei, sângerând abundent și fiind în stare de inconștiență. A încercat să oprească hemoragia și a încercat manevre de resuscitare, fără succes.

La fața locului s-au deplasat un echipaj SMURD și un echipaj de ambulanță din cadrul Spitalului Municipal Rădăuți care au constatat în jurul orei 18.00, decesul bărbatului rănit, trupul neînsuflețit fiind transportat la Morga Spitalului Rădăuți, în vederea efectuarii necropsiei.

M.M. a fost testat cu aparatul etilotest rezultând valoarea de 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Polițiștii au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de „neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă”, „nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă” și „uciderea din culpă”.

 

 

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.