Un bărbat și o femeie din Suceava, reținuți pentru contrabandă cu țigări, după percheziții. S-au găsit țigări de contrabandă în valoare de 14.000 de lei

Luni, 19 ianuarie 2021, în cadrul unui dosar penal instrumentat de lucrători din cadrul I.P.J. Suceava S.I.C.E.-Biroul Combatere Fraude Vamale, au fost puse în aplicare 7 mandate de percheziție domiciliară, din care 6 mandate pe raza județului Suceava și un mandat pe raza județului Dâmbovița, fiind vizate persoane implicate în traficul cu țigarete de proveniență extracomunitară.

În urma activităților întreprinse, în 5 dintre cele 7 locații percheziționate, au fost identificate și ridicate în vederea continuării cercetărilor, 21.640 bucăți țigarete de proveniență extracomunitară, de diferite mărci, prejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului prin deținerea cantității susmenționată, fiind de aproximativ de 14.066 lei.

La sediul poliției au fost conduse 2 persoane, în vederea audierii și luării măsurilor legale care se impun.

În urma activităților de cercetare și urmărire penală derulate față de C. A.,  un bărbat de 46 de ani  și D. M., o femeie de 41 de ani, a fost luată măsura preventivă a reținerii pentru o perioadă de 24 ore.

A. urmează a fi prezentat instanței de judecată competentă cu propunere de luare a unei măsuri preventive privative de libertate, iar D. M. va fi prezentată unității de parchet în vederea luării măsurilor procedurale ce se impun.

Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii unor infracțiuni de „contrabandă”.        

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *