Un bătrân de 82 de ani a murit înghețat în bordeiul său din Fundu Moldovei. Medicul din sat nu i-a eliberat certificatul de deces pentru că omul nu era înscris în evidențele sale

Ieri după amiază, în jurul orelor 13.30, lucrătorii Secției 11 Poliție Rurală Pojorâta au fost sesizați despre faptul că un bărbat din comuna Fundu Moldovei  a fost găsit decedat prin îngheț și pentru că nu figurează în evidențele medicului de familie, medicul din sat refuză să îi elibereze certificatul de deces.

Din verificările efectuate a rezultat faptul că la data de 13.01.2022, în jurul orei 08.30, bătrânul în vârstă de 82 de ani a fost găsit decedat de către un vecin în bordeiul său din localitate, aflat la o distanță de aproximativ 800 metri în amonte de pârâul Timăn, unde defunctul locuia singur în condiții insalubre, fără alimentare cu apă și energie electrică. 

În ziua respectivă,  vecinul și o nepoată a  defunctului, au luat cadavrul și l-au transportat la capela bisericii din comună pentru a pregăti funeraliile de înmormântare. Având în vedere faptul că  medicul din cadrul dispensarului comunei Fundu Moldovei a relatat faptul că nu poate elibera certificatul constatator al decesului întrucât persoana în cauză nu este înregistrată în evidențele acesteia, la data de 14.01.2021 cadavrul a fost preluat și depus la morga spitalului din Câmpulung Moldovenesc unde urma să i se efectueze autopsia în vederea stabilirii cauzelor și împrejurărilor survenirii decesului.

Din cercetările efectuate la fața locului cât si din cele declarate de către membrii de familie ai defunctului a reieșit că nu sunt suspiciuni cu privire la decesul acestuia, cauza fiind cel mai probabil înghețul.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *