Evenimente

Un bătrân de 83 de ani din Gălănești a rămas fără căsuța veche de 200 de ani, care a luat foc de la jarul din cenușa aruncată prea aproape de pereții locuinței

La 20.02.2020, ora 15.00, Secția 4 Poliție Gălănești a fost sesizată prin 112 cu privire la faptul că în satul Hurjuieni din comuna Gălănești, s-a produs un incendiu la o locuință aparținând unui bătrân de 83 ani.  

La fața locului s-a intervenit  cu trei autospeciale de intervenție, una de la  Detașamentul de Pompieri Vicovu de Sus, și două aparținând  Pompierilor Voluntari din comunele Gălănești și Frătăuții Vechi.       

Pompierii au stabilit că incendiul a fost provocat de  scoaterea cenușii din sobă, cu tot cu jar, care a fost depozitată lângă casă, în apropierea materialelor combustibile (lemn uscat la colțul locuinței), de către proprietar, fără a se lua măsurile necesare de prevenție. Bătrânul de 83 de ani locuia  singur, într-o casă de lemn acoperită cu șindrilă și carton asfaltat, veche de aproximativ 200 ani.

În urma incendiului au ars aproximativ 120 mp cu acoperiș de șindrilă de lemn și carton asfaltat, prejudiciul fiind de aproximativ 8.000 lei.

S-a întocmit dosar penal privind infracțiunea de „distrugere”.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *