Un bătrân din Pîrteștii de Sus – Cacica a lăsat fără curent 60 de locuințe după ce un copac pe care l-a tăiat în grădina proprie s-a prăbușit peste firele rețelei electrice

Vineri seară, pe la ora 20.35, polițiștii Secției 10 Poliție Rurală Gura Humorului au fost sesizaţi prin 112 de către  un  angajat al S.C. Delgaz Grid S.A. cu privire la faptul că rețeaua electrică din satul Pîrteștii de Sus, comuna Cacica, a fost avariată ca urmare a a faptului că arbore tăiat de un cetățean a căzut pe firele conductoare, fiind deconectați 60 de abonați.

Echipajul de poliție a identificat pe drumul comunal denumit ,,Saca”, respectiv în grădina din spatele locuinței lui G.A. de  75 ani, trei cioate provenind de la trei arbori nemarcați, ce au fost tăiați de pe picior. Coronamentul unui arbore a căzut peste firele rețelei de joasă tensiune de 4 KW, pe care le-a rupt, motiv pentru care a fost întrerupt curentul electric de la toți abonații postului de transformare din zonă.

 În prezența angajaților Delgaz Grid S.A. s-a efectuat cercetarea la fața locului, ocazie cu care s-a constatat faptul că de la stâlpul de rețea identificat cu nr. 613 și până la stâlpul de rețea identificat cu nr. 617, au fost smulse din sistemul de prindere cele 6 fire conductoare, iar unele din acestea au fost proiectate pe acoperișul casei unui vecin, ce locuiește  peste drum de locul unde au fost tăiați copacii, un tei cu trunchiul având diametrul de 30 de centimetri și doi frasini cu diametrul de 60 de centimetri.

 La locuința  lui G.A.  a fost găsită soția sa, care a declarat că soțul nu este acasă, recunoscând că el este cel care a tăiat cei trei arbori, lemnul rezultat fiind depozitat în curtea locuinței, arborii tăiați fiind de pe terenul proprietate.      

Pentru stabilirea prejudiciului cauzat prin tăierea ilegală a celor trei arbori, urmează a se solicita Ocolului Silvic Solca efectuarea unui calcul valoric.

De stabilirea prejudiciului cauzat prin distrugerea rețelei electrice, se ocupă reprezentanții societății Delgaz Grid S.A. care  au început încă de aseară lucrările de reconectare la rețeaua electrică a abonaților afectați.

S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tăiere fără drept de arbori și distrugerea din culpă.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *