Mopan Suceava
Actualitate

Un biciclist beat a lovit trei pietoni care traversau regulamentar Calea Unirii, în zona de trist renume a Grupului Școlar

Astăzi,  în jurul orei 14:20, Poliția municipiului Suceava a fost sesizată cu privire la un accident rutier produs pe strada Calea Unirii, din municipiul Suceava.

Echipajul rutier deplasat la fața locului a constat faptul că un biciclist în vârstă de 55 ani din municipiul Suceava care circula pe partea carosabilă, în momentul în care a ajuns la o trecere pentru pietoni semnalizata corespunzător, nu a acordat prioritate de trecere unei femei și celor doi copii ai acesteia de 7 și 10 ani, care se aflau în traversarea regulamentară a străzii, pe marcajul pietonal, acroșându-i.

În urma evenimentului a rezultat vătămarea a celor trei pietoni.

În imaginile filmate de o cameră video, se vede foarte clar că, în timp ce mai multe automobile așteptau ca pietonii să traverseze strada, individul a țâșnit în mare viteză printre acestea, lovind în plin pietonii. Nu a stat să ofere explicații, celor din jur, s-a ridicat, s-a urcat din nou pe bicicletă, continuându-și drumul fără sinchiseală.

Biciclistul a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus și la unitate medicală pentru prelevarea probelor biologice de sânge.

S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, biciclistul urmând a fi sancționat și contravențional cu amendă în valoare de pana la 3.300 lei pentru conducerea bicicletei sub influența alcoolului.

Cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal pentru stabilirea tuturor circumstanțelor producerii evenimentului urmând a se dispune procedural prin unitatea de parchet competentă.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *