Evenimente

Un biciclist de 49 de ani a murit, după ce a fost lovit în plin de o mașină, la Arbore. Șoferul, care a părăsit locul faptei, a fost găsit și reținut de polițiști

Un bărbat de 49 de ani din Arbore, care se deplasa cu bicicleta, a murit ieri seară, după ce un autoturism la izbit și a părăsit locul accidentului. În urma impactului bărbatul a fost proiectat într-un șanț.

Astfel, în seara zilei de ieri, 06.01.2021, în jurul orelor 20.30, un bărbat de 49 de ani, din comuna Arbore, se deplasa cu bicicleta pe DN 2K , din direcția localității Arbore către localitatea Iaslovăț. La un moment dat, după ieșirea din comuna Arbore, a fost lovit din spate de către un autovehicul și proiectat în afara părții carosabile în șanț. În urma impactului, a rezultat avarierea bicicletei și decesul biciclistului, iar conducătorul autovehiculului a părăsit locul accidentului.

În urma cercetării la fața locului s-a stabilit faptul că autoturismul implicat în accident este marca VW Touareg, de culoare gri metalizat. 

Din primele verificări, vinovăția producerii  accidentului aparține atât biciclistului, întrucât nu era echipat corespunzător pe timp de noapte, cât și conducătorului auto care a părăsit locul accidentului.

Cadavrul a fost transportat la Morga Spitalului Municipal Rădăuți, unde va fi efectuată necropsia pentru stabilirea cu exactitate a cauzei decesului.

În urma investigațiilor efectuate de către lucrătorii Compartimentului Rutier Rădăuți cu sprijinul lucrătorilor Serviciului Rutier Suceava, s-a constatat că șoferul care a produs accidentul mortal este un bărbat de 30 de ani din comuna Iaslovăț.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ, după care i s-au recoltat probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

S-a dispus de către organele de cercetare penală reținerea  susnumitului pentru o perioadă de 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de 07.01.2021 să fie prezentat procurorului de serviciu din  cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți în vederea luării unei măsuri preventive .

S-a întocmit dosar penal privind săvârşirea infracţiunilor de „ucidere din culpă” și „părăsirea locului accidentului fără încuviințarea poliției”.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *