Un biciclist de 85 de ani și un altul de 70 de ani, accidentați dar și amendați pentru că au ieșit din curte fără declarație pe propria răspundere

Doi bătrâni, unul în vârstă de 85 de ani din Marginea și un altul de 70 de ani din Fundu Moldovei și-a făcut de lucru ieri, amândoi cam pe la aceea oră – 14.00 și au ieșit cu bicicletele prin sat. Amândoi au fost accidentați  de mașini care treceau pe drum iar  polițiștii i-au amendat pe amândoi cu câte 2000 de lei pentru că nu au putut justifica prezența lor în afara locuinței.

Astfel, ieri, 15 aprilie,  în jurul orelor  14:40, în timp ce conducea autoutilitara pe DN 2E în localitatea Marginea, în apropiere de intersecția cu strada Ștefan cel Mare din localitate, un bărbat de 22 ani din orașul Vicovu de Sus a accidentat uşor un biciclist de 85 de ani, care a ieșit de pe strada susmenționată fără a acorda prioritate de trecere autoutilitarei.

Localnicul de 85 de ani a suferit leziuni ușoare și a fost transportat cu ambulanța la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Ambii participanţi la trafic au fost testaţi de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital, conducătorului auto i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Întrucât atât deplasarea conducătorului auto cât şi a biciclistului în afara locuinței nu a fost justificată, aceștia au fost sancționați conform prevederilor OM 3/24.03.2020 cu suma de 2.000 lei.

           

În aceeași zi, în jurul orei 15.50 un bărbat de 70 de ani din comuna Fundu Moldovei a sesizat prin 112 faptul că, la ora 14.00, în timp ce se deplasa pe bicicleta pe DJ 175 din comuna Fundu Moldovei, în dreptul unui imobil, a fost lovit de autoturismul condus de o femeie de 27 de ani din comuna Fundu Moldovei, care a efectuat o manevră de întoarcere pe podețul din beton de la intrarea în curtea locuinței.

În urma coliziunii, biciclistul a fost proiectat pe carosabil, suferind leziuni ușoare.

După accident, biciclistul s-a deplasat la domiciliul său fără să discute nimic cu conducătoarea auto, care la rândul ei  a parcat autoturismul în curtea locuinței, unde a și fost identificată.   

Ulterior, după sesizarea evenimentului prin ”SNUAU 112” bărbatul a fost transportat cu ambulanţa la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.         

Ambii participanţi la trafic au fost testaţi de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ în cazul conducătoarei auto şi de 0,23 mg/l alcool pur în aerul expirat în cazul biciclistului, fiindu-i recoltate probe biologice în vederea determinării alcoolemiei.

Întrucât biciclistul nu a putut justifica prezenţa sa în afara locuinței, a fost sancționat contravenţional pentru încălcarea  prevederilor OM 3/24.03.2020.  

În  ambele cauze s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „vătămare corporală din culpă” iar șoferiței de la Fundu Moldovei  i s-a deschis dosar și pentru „părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ștergerea urmelor acestuia”.

 

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.